Gynekologit kertovat: Nämä asiat sinun pitää tietää anaaliseksistä ennen kuin kokeilet

Anaaliseksi voi tuntua ajatuksena jopa pelottavalta, mutta gynekologit vakuuttavat, että oikein valmistautumalla kokemus voi olla erittäin mukava. Lue asiat, jotka pitää tietää ennen kuin kokeilet.

Gynekologi Jessica Shepherd kertoi Essence-sivustolle vastaukset mieltä askarruttaviin kysymyksiin anaaliseksiä koskien. Mitä kaikkea siis kannattaisi asiantuntijan mukaan kannattaisi muistaa ennen kuin kokeilee anaaliseksiä?

Shepherd muistuttaa, että anaaliseksi poikkeaa tavallisesta yhdynnästä. Siinä missä emätin joustaa ja venyy, pitää anaaliseksissä olla varovaisempi. Liukuvoidetta kannattaa käyttää runsaasti. 

– Joskus se voi alkuun olla kivuliaampaa kuin odottaisit, Shepherd varoittaa, ja toteaa, että kumppanin onkin hyvä olla perillä siitä, mikä tuntuu vielä mukavalta ja mikä ei.

Toinen asia, joka kannattaa muistaa Shepherdin mukaan on se, että anaaliseksi on edelleen seksiä. Moni ajattelee, että yhdyntää on vain penis emättimessä, mutta seksi on paljon muutakin. Suuseksin ohella myös anaaliseksi todellakin on seksiä, joten kondomia kannattaa käyttää. Sukupuolitaudit kun leviävät myös anaaliseksin välityksellä.

Jos et nauti, teet sen väärin?

Gynekologi Hilda Hutcherson on kertonut mielipiteitään anaaliseksistä puolestaan YourTango-sivustolle. Hutcherson uskoo, että jos nainen ei nauti anaaliseksistä, se tehdään luultavasti väärin. Hän kehottaa myös rohkeuteen. Hutchersonin mukaan moni nainen kyllä saattaisi pitäisi anaaliseksistä, jos vain uskaltaisi ensin kokeilla.

Hutchersonin tärkeimmät säännöt anaaliseksiin saa kiteytettyä kolmeen lauseeseen: "Sinun pitää haluta sitä. Sinun täytyy käyttää paljon liukuvoidetta. Ja sinun täytyy ottaa rauhallisesti."

Liukuvoiteen merkitystä ei voi liikaa korostaa. Mutta kuinka paljon on "paljon liukuvoidetta"?

– Tarvitset paljon. Sitä pitää hieroa ympäri penistä. Sitten sormia käyttäen laittaa liukuvoidetta peräaukon suulle ja sisään.

Hutcherson muistuttaa myös, että kaikilla naisilla on kyky saada anaaliseksistä orgasmi, sillä emättimen ja peräsuolen välinen seinämä on niin ohut, että takaapäin-asennossa penis painaa helposti naisen g-pistettä.

– Joidenkin naisten mielestä se on helpoin tapa stimuloida g-pistettä, hän toteaa.

Entä onko asennolla väliä? Hutchersonin mukaan on. Aloittelijoille takaapäin-asento voi olla liikaa, sillä naisella ei ole juuri kontrollia siinä asennossa. Sen sijaan kyljellään makuu lusikka-asennossa voi olla parempi, sillä silloin mies ei pääse yhtä syvälle. Lusikka-asennossa on myös helpompi rentoutua. Kun kokemusta karttuu ja homma tuntuu tutulta ja mukavalta, takaapäin-asento on helpoin tapa saavuttaa orgasmi.

Hutcherson huomauttaa, että anaaliseksi on tiimityötä, eikä miehen pitäisi vain puskea itseään sisään. Kärsivällisyys kantaa pitemmän päälle.

– Miesten pitää ymmärtää, että jos he tekevät sen (naiselle) kivuliaaksi, he eivät pääse enää kokeilemaan.

Hutcherson kehottaa aloittamaan kokeilut sormin.

Lähteet: Essence, Your Tango

***

1:30

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja