Mainos

Seitsemän kohdan ohjelma: Venyttele itsesi hoikaksi!

Sinua ei tarvitse viettää tunteja kuntosalilla tai lenkkipoluille muokataksesi vartaloasi. Monet fitnessgurut ovat nimittäin sitä mieltä, että päivittäinen venyttely auttaa muokkaamaan sitä, miltä näytät ja sitä, mitä tunnet paremmin kuin monet muut urheilulajit. 

Moderni elämä tarkoittaa monelle meistä tuntikausien istumista tietokoneiden ja puhelimien ääressä, ja liikunta jää usein nopeaksi pyrähdykseksi tämän staattisen elämän keskellä. Vaikka työ on muuttunut yhä istumapainotteisemmaksi, tästä huolimatta lihaksemme on suunniteltu liikkumaan ja pitkä paikallaanolo saa ne helposti kireiksi.

Kireät lihakset vaikuttavat negatiivisesti niin mielialaan, energiatasoon kuin nestetasapainoonkin. Ja kaikella tällä on väistämättä vaikutusta myös ulkonäköösi. Kun mieli on maassa ja keho väsynyt, sohva ja suklaalevy houkuttelevat taatusti lenkkipolkuja enemmän.

Kiristyneitä lihaksia kannattaa hoitaa liikunnalla, erityisesti venyttelyllä. Säännöllinen venyttely parantaa liikkuvuutta ja ryhtiä, mutta auttaa samalla myös tuntemaan olon nuorekkaammaksi ja energisemmäksi. Virtaa riittää työpäivän jälkeen myös harrastuksille! Jotkut ihmiset ovat raportoineet venyttelyn tehoavan myös selluliittiin.

Seitsemän kohdan venyttely

Seuraava seitsemän liikettä sisältävä venyttely on erinomainen harjoitus kaikille niille, jotka haluavat parantaa liikkuvuuttaan ja lisätä elämäänsä energiaa. Koska liikkeissä ei pysytä kauaa, tämä ohjelma toimii hyvin myös alkulämmittelynä.

1. Käsien pyörittely

Venyttää: Rintaa, selkää ja kylkiä

Tee näin: Seiso hartioiden levyisessä haara-asennossa ja risti kätesi lantiosi eteen. Nosta kätesi yhdessä ylös vaakatasoon noin rinnan korkeudelle. Vie tämän jälkeen kätesi ylös pääsi yläpuolelle ja tuo takakautta takaisin eteen. Toista kuusi kertaa.

2. Avustettu kyykky

Venyttää: Takareiden lihaksisto

Tee näin: Asetu leveään haara-asentoon ja taivuta polviasi sen verran, että saat kosketettua sormenpäilläsi tai kämmenelläsi hyvin maata. Pidä sormet maassa ja koukista polviasi aivan kuten tavallisessa kyykyssä. Mene niin alas kuin hyvältä tuntuu ja palaa takaisin ylös. Toista rauhallisesti 7–10 kertaa.

3. Kylkivenytys

Venyttää: Koko ylävartaloa

Tee näin: Seiso hartioiden levyisessä haara-asennossa ja nosta molemmat kätesi ylös pääsi yläpuolelle niin, että ne ovat samassa linjassa kylkiesi kanssa. Työnnä toista kättä taivasta kohti niin pitkälle kuin saat ja palauta takaisin luonnolliseen asentoon. Toista molemmille puolille 7–10 kertaa.

4. Lonkankoukistaja

Venyttää: Lantion alueen lihaksia  

Tee näin: Seiso hartioiden levyisessä haara-asennossa ja aseta toinen jalka eteen ja kädet lanteille. Työnnä lantiota eteenpäin niin pitkälle kuin hyvältä tuntuu. Pysy venytyksessä hetki ja palaa takaisin lähtöasentoon. Toista 7–10 kertaa molemmille puolille. 

5. Takareiden venytys

Venyttää: Takareiden lihaksia

Tee näin: Asetu hartioiden levyiseen haara-asentoon ja vie toinen jalka suorana eteen niin, että kantapää on maassa. Taivuta ylävartaloa eteenpäin kohti etummaista jalkaa niin pitkälle kuin hyvältä tuntuu. Palaa hitaasti alkuasentoon ja vaihda jalkaa. Toista 7–10 kertaa kummallekin puolelle. 

6. Pakaravenytys

Venyttää: Pakaralihaksia 

Tee näin: Ota  tuolista tukea ja nosta toinen nilkka toisen reiden päälle. Muista pitää polvet pehmeänä. Voit tehdä liikkeen myös istuen maassa vetämällä jalat koukkuun ja nostamalla toisen nilkan toisen päälle. Toista molemmille puolille 7–10 kertaa. 

7. Polviltaan taivutus

Venyttää: Reiden ja lonkan lihaksia

Tee näin: Mene polviseisontaan lattialle ja nosta kädet lanteille tai alaselän taakse. Taivuta selkääsi ja hartioitasi taaksepäin samalla, kun työnnät lantiotasi eteenpäin. Palaa alkuasentoon ja toista 7–10 kertaa. 

Myös työpistejumppa on hyvä keino ylläpitää liikettä pitkin päivää. 


Lähde: Mirror

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.