Sebastian Vettelistä Ferrarin sisäisen sopan uhri? Schumacher: ”Vakava tilanne”

F1-sarjassa Mercedes juhlii tällä kaudella niin valmistajien kuin Lewis Hamiltonin kautta kuljettajien maailmanmestaruutta. Koko kauden kestopuheenaihe on liittynyt kuitenkin sen kilpailijaan, Ferrariin. Brasilian GP:n tapahtumat sen kuin lisäsivät porinaa italialaistallin ympärillä.

Ferrarin kuljettajat Sebastian Vettel ja Charles Leclerc osuivat yhteen sunnuntain kisassa niin, että molempien leikki katkesi ennen aikojaan.

Vettel ja Leclerc ovat olleet otsikoissa pitkin kautta. Isoimmat puheenaiheet ovat liittyneet siihen, miten Leclerc on ravistellut Ferrarin sisäistä marssijärjestystä.

Uuden kauden alla Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto ilmoitti, että Vettel on tallin ykköskuljettaja. Leclerc ei tästä paljoa piitannut, vaan hän väläytteli vauhtiaan heti ensimmäisissä kisoissa. Sama meno on jatkunut kisa toisensa perään. Vettel on ollut vaikeuksissa, kun taas Leclerc on ottanut pienoista yliotetta.

Sisäinen taisto kärjistyi Brasiliassa, kun Vettel osui Leclerciin ohitustilanteen yhteydessä. Tämän jälkeen he molemmat joutuivat keskeyttämään.

Ex-F1-kuskin Ralf Schumacherin mukaan Ferrarin tilanne on huolestuttava.

– Uskon, että heidän sisäiset keskustelut eivät ole mitenkään helppoja, koska tallipäällikkö Binotto on hiljalleen paineiden alla, Schumacher mietti Sky Deutschlandille.

– Tämä on sen verran vakava tilanne, että jos mikään ei mene parempaan suuntaan, niin Ferrarin on ehkä mietittävä muutoksia, Schumacher pohti.

Schumacherin mukaan kärsijäksi joutuisi Vettel.

– Jos he eivät löydä ratkaisuja, niin on selvää, että Ferrarin tulevaisuus on Charlesissa, Schumacher näkee.

Vettelin nykyinen sopimus kattaa vielä ensi kauden. Hänen F1-jatkoaikeiden yllä on pyörinyt isoja kysymysmerkkejä.

Lue myös:

    Uusimmat