Sebastian Ahon agentti laukoi kyseenalaisen väitteen suomalaistähdestä – NHL-seurapomo hyökkäsi takaisin: "Hän valitsi tämän reitin"

1:26
Videolla Tulosruudun juttua Sebastian Ahon jatkosopimuksesta.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Carolina Hurricanesin suomalaistähti Sebastian Aho on ollut koko sarjan puhutuin hahmo alkuviikon ajan. Ahon nimi nousi isosti otsikoihin, kun Montreal Canadiens teki hänelle harvinaisen sopimustarjouksen, niin sanotun offer sheetin. Tapaukseen liittyi myös kovia lausontoja.

Yksi näistä oli Ahon agentin Gerry Johannsonin täräyttämä väite.

– Uskon, että Sebastian haluaa sataprosenttisesti pelata Montrealissa. Hän ei olisi allekirjoittanut tarjousta, jos hän ei haluaisi pelata Montrealissa, Johansson totesi The Athletic -julkaisun haastattelussa.

Tämä nostatti kysymysmerkkejä siihen liittyen, että nähdäänkö tapauksessa oikeasti dramatiikkaa.

Ei nähty. Hurricanes nimittäin ilmoitti vastaavansa Canadiensin tekemään tarjoukseen, minkä myötä rajoitettu vapaa agentti Aho pysyy seuran riveissä.

Aho ja Hurricanes allekirjoittavat täten viiden vuoden 42,27 miljoonan dollarin eli 37,41 miljoonan euron arvoisen sopimuksen.

Vastauksen varmistuksen jälkeen Hurricanesin seurapomo, GM Don Waddell kiisti jyrkästi Ahon agentin Johanssonin laukomat väitteet.

– Sebastian ei halunnut koskaan lähteä Raleighista. Olimme yhteydessä koko ajan sopimusneuvotteluiden yhteydessä, Waddell totesi lehdistötilaisuudessa.

– Agentin näkemyksen mukaan tämä oli se liike, jolla itse päätös saadaan tehtyä nopeammin. Olen keskustellut Sebastianin kanssa koko kesän ajan ja hän ei ole sanonut yhtään pahaa sanaa Raleighista. Hän kertoi meille ennen ja jälkeen, että tämä on se paikka, missä hän haluaa olla, Hurricanes-pomo jatkoi.

Waddell latoi lopulta suoria syytöksiä agentin Johanssonin suuntaan.

– Valitettavasti hän (Johansson) valitsi tämän reitin, sen sijaan hän olisi voinut keskustella sopimuksesta, niin kuin monet muut agentit tekevät, Waddell murjaisi "offer sheetiin" liittyen.

Canadiensin lisäksi myös kaksi muuta seuraa jahtasivat Ahoa, ennen kuin itse sopimustarjous tehtiin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja