Paljastus: Nämä kolme seuraa jahtasivat Sebastian Ahoa – NHL:ssä viriteltiin hurjaa suomalaista tähtitutkaparia

Sebastian Aho jatkosopimukseen Carolinan kanssa 1:26
Videolla Tulosruudun juttu Sebastian Ahon uudesta sopimuksesta.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Carolina Hurricanesin suomalaistaituri Sebastian Aho oli hetken aikaa koko sarjan puhutuin hahmo, kun Montreal Canadiens teki hänelle niin sanotun offer sheetin. Hurricanes päätti lopulta vastata tähän.

Canadiens tarjosi Aholle viiden vuoden mittaista sopimusta, jossa suomalaishyökkääjän keskimääräiset vuosiansiot ovat 8,454 miljoonaa dollaria.

Ensimmäisenä sopimustarjouksesta kertonut TSN:n ja The Athleticin toimittaja Pierre LeBrun paljasti, että Ahon perässä ei ollut vain Canadiens.

Don Waddelin (Hurricanesin GM) puhelin soi muutaman kerran maanantaiaamuna. Kolme joukkuetta soitti. Heidän kaikkien huulilla oli sama nimi: Sebastian Aho, LeBrun kirjoitti.

Tausta oli varsin herkullinen, suomalaiskytkösten kannalta.

– Vaikka Waddell ei vahvistanut kahden muun joukkueen nimeä, niin muutaman tehdyn puhelun perusteella Canadiensin lisäksi Florida Panthers ja Colorado Avalanche olivat olleet yhteydessä Hurricanesiin ja Ahon leiriin. Vihjasivatko he (Panthers ja Avalanche) sopimustarjouksella vai yrittivätkö he kysyä treidin perään? En tiedä, mutta kiinnostus oli ehdottomasti olemassa, LeBrun paljasti.

Sekä Panthersissa että Avalanchessa olisi voitu viritellä kokoon hurja suomalainen tähtitutkapari. Panthersin ykköstähti kun on keskushyökkääjä Aleksander Barkov. Avalanchen riveissä Mikko Rantanen on noussut aivan koko sarjan tähtilaitureiden joukkoon.

LeBrunin mukaan myös Canadiens oli tiedustellut kauppamahdollisuutta.

– Se ei edennyt, tietenkään, hirveän pitkälle, LeBrun sanoi Hurricanesin ja Canadiensin keskusteluista.

Ahosta tuli uuden sopimuksen myötä parhaiten palkattu NHL-suomalaispelaaja. Ensi kaudella Aho tienaa yhteensä 12 miljoonaa dollaria, minkä myötä hän nousee myös vuositienesteissä kaikkien aikojen suomalaisykköseksi.

Lue myös:

    Uusimmat