SDP mylläsi avustajakaartiaan – pääministeri Sanna Marinille uusi valtiosihteeri

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) valtiosihteeriksi valtioneuvoston kansliaan nousee Mikko Koskinen. SDP:n puoluehallitus päätti asiasta torstaina.

Koskinen toimi Marinin valtiosihteerinä jo aiemmin liikenne- ja viestintäministeriössä (LVM).

Helsingin Sanomat kertoi tiistaina, että eronneen pääministerin Antti Rinteen (sd.) valtiosihteerinä toiminut Raimo Luoma ei jatka tehtävässään.

SDP järjesteli torstaina myös laajemmin ministeriryhmänsä avustajakaartia. Demariministerien valtiosihteereinä ja avustajina jatkavat pääosin samat nimet kuin Rinteen hallituksessa, mutta tehtäviin tulee jonkin verran muutoksia.

SDP:n ministeriryhmän sihteeriksi Matti Hirvolan tilalle tulee Henrik Haapajärvi, joka oli aiemmin Marinin erityisavustajana LVM:ssä.

Marinin avustajiksi valtioneuvoston kansliaan siirtyvät myös Pirita Ruokonen ja Matti Niemi. Ruokonen työskenteli aiemmin Marinin avustajana LVM:ssä ja Niemi eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) avustajana.

Avustajien joukossa yksi uusi nimi

Hallituksen vaihtuessa myös valtion omistajaohjaus annettiin Tuppuraisen hoidettavaksi. Samalla Tuppurainen saa avukseen valtiosihteerin, jota ei toistaiseksi ole valittu.

Vastaavasti kuntaministeri Sirpa Paaterolle (sd.) ei tule enää uuteen hallitukseen valtiosihteeriä. Paateron valtiosihteerinä aiemmin toiminut Valtteri Aaltonen jatkaa Paateron esikunnassa, mutta erityisavustajan tittelillä.

Timo Harakan (sd.) valtiosihteerinä jatkaa Pilvi Torsti, joka siirtyy Harakan mukana työ- ja elinkeinoministeriöstä liikenne- ja viestintäministeriöön. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) valtiosihteerinä pysyy Eila Mäkipää.

Ainoa täysin uusi nimi SDP:n ministeriryhmän avustajakunnassa on uuden työministerin Tuula Haataisen (sd.) erityisavustaja Timo Nevaranta. Kaikkia valintoja ei vielä ole tehty.

Valtiosihteerit nimitetään valtioneuvoston yleisistunnossa. Erityisavustajat nimittää pääministeri ministerin esityksestä.

Uutista päivitetty 12.12.2019 kello 14:57. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja