Pekka Haavisto laitetaan koville al-Hol-asiassa: Niukkasanainen ministeri antaa selvityksensä myös SDP:n edukuntaryhmälle

4:34
Näin lastensuojelu on varautunut al-Holin leiriltä Suomeen palaaviin lapsiin – haastattelussa lastensuojelun johtaja

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on keskustan eduskuntaryhmän kuultavana. Aiheena on Syyrian al-Holin leirin suomalaisten tilanne.

Haavisto ei antanut medialle lausuntoja keskustan ryhmähuoneeseen astellessaan. Haaviston on määrä vierailla myös SDP:n eduskuntaryhmässä.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kommentoi Haaviston vierailua eduskuntaryhmässä niukkasanaisesti. Kurvinen ei yksilöinyt, kuka Haaviston kutsui kokoukseen, vaan totesi, että kutsu tehtiin "hyvässä yhteisymmärryksessä".

STT kysyi myös, mikä on keskustan linja siihen, mitä al-Holin suomalaisille lapsille ja naisille pitää tehdä.

– Minulla alkaa työvaliokunnan kokous, Kurvinen vastasi.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni sanoi keskiviikkona Ylen A-studiossa, että pitäisi etsiä oikeudellinen perusta sille, että Syyrian al-Holin leirin äidit ja lapset voitaisiin tarvittaessa erottaa toisistaan. Tällöin leirillä olevia lapsia voitaisiin auttaa ilman heidän vanhempiensa auttamista.

Ulkoministeri: Pelkkien lasten tuonti hankalaa

Haavisto on todennut, että pelkkien lasten tuonti on käytännössä hyvin vaikeaa. Haavisto kommentoi viimeksi eilen, että Al-Holin leiriä hallinnoivat ihmiset eivät lähtökohtaisesti halua erottaa lapsia ja vanhempia toisistaan.

Al-Hol on Pohjois-Syyriassa sijaitseva, Syyrian kurdien ylläpitämä vankileiri, jonne on sijoitettu äärijärjestö Isisissä toimineita naisia ja heidän lapsiaan. Oppositiopuolueet esittivät hallitukselle eilen yhteisen välikysymyksen al-Holin leiriläisistä ja hallituksen toimista asian suhteen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja