Schumi luopui mestaruushaaveestaan

Seitsenkertainen F1-maailmanmestari Michael Schumacher myönsi sunnuntaina, että tämänvuotinen mestaruus menee Fernando Alonsolle.

Alonso ajoi Japanin GP-kilpailun voittoon ja tarrasi tukevasti toiseen perättäisen maailmanmestaruuteen, kun Ferrarin Michael Schumacher keskeytti konerikkoon. Alonso johtaa MM-sarjaa kymmenellä pisteellä ennen Schumacheria, kun ajamatta on yksi kilpailu.

- Kuljettajien MM-taisto on minun osaltani ohi, mutta menemme Brasiliaan voittamaan valmistajien mestaruutta, Schumacher sanoi.

Schumi ei halua pohjata mestaruustaistelua siihen, että joku toinen ei tulisi maaliin.

- En halua ajatella kisaa siten, että minun täytyy voittaa ja toinen ei saa päästä maaliin. En pidä sellaisesta, Schumi sanoi kahden viikon kuluttua ajettavan päätöskisan tiimoilta.

Schumi ei syyttänyt Ferrari-leiriä ensimmäisestä moottoririkostaan yli kuuteen vuoteen.

- Meidän tallimme on mahtava: nämä kaverit ovat parhaita, joita tiedän. Olen erittäin tyytyväinen kaikkiin mekaanikkoihin ja insinööreihin Ferrarilla. Voitamme ja häviämme yhdessä. Yritimme tänään kaikki kovasti, olimme ensimmäisenä, mutta menetimme moottorin. En ole erityisen pettynyt. Elämä ja kilpa-autoilu on tällaista, Schumi vakuutti.

Schumacher korosti sitä kiriä, minkä Ferrari on kauden loppupuoliskolla ottanut Renault-talliin nähden.

- Meidän täytyy olla ylpeitä tekemästämme työstä, koska Kanadassa olimme 25 pistettä jäljessä eikä kukaan uskonut, että pystyisimme vielä nousemaan takaisin. Nyt olemme mukana taistossa, yhdeksän pistettä perässä valmistajien sarjassa.

(MTV3-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat