Schumacherin fanit suruissaan Kerpenissä

Michael Schumacherin fanit jättivät saksalaisen formulatähden kotikaupungin Kerpenin urheiluareenan haikein mielen Japanin GP:n jälkeen. Fanit seurasivat yhdessä videotaululta, kun Kerpenin kasvatti keskeytti kisan johdosta ja lähestulkoon menetti mahdollisuudet kahdeksanteen MM-titteliin.

- Ei se ollut hänen vikansa, 54-vuotias kerpeniläinen taksikuski Reiner Ferling totesi, mutta monen muun kaupungin Schumacher-fanin tapaan itkuaan pidätellen.

- Hän teki kaiken niin kuin hyvin kuin pystyi. Meillä tämä vaan on niin armottoman kova pala. Sitä on vaikea kuvailla, Ferling totesi.

Kotiäitinä Kerpenissä vaikuttava 51-vuotias Angelika Buar oli yhtä pettynyt.

- Olen vielä shokissa. Voin vain toivoa, että hän voittaa seuraavan kisan ja mestaruuden, Buar totesi.

Schumacher-nuken kanssa kisaa seurannut 45-vuotias sihteeri Gabi Jinktner ei voinut pidätellä kyyneliään, kun hänen suosikkinsa keskeytti.

- En katso enää formula ykkösiä. Se ei ollut hänen vaan moottorin vika. Hän on kaikkien aikojen paras kuljettaja. En enää kykene katsomaan kisoja, sitten kun hän ei ole mukana, Jinktner tuumi.

Sveitsissä nykyään asuva Schumacher jätti Kölnin lähellä sijaitsevan Kerpenin vuonna 1994. Kaupungissa häntä ei kuitenkaan unohdettu. Paikkakunta tunnetaan Saksassa Schumi-kaupunkina. Kerpenissä on Schumacherin urasta kertova museo ja hänen nimeään kantava kartingkeskus.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat