Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Savulohi-parsapiirakka

Savulohi-parsapiirakka
Savulohi-parsapiirakkaMyllyn Paras
Julkaistu 07.06.2007 09:01(Päivitetty 20.01.2010 10:24)

Pellillinen piirakka on mukava iltapala kesäviikonloppuna. Tämä herkullinen piirakka tehdään kätevästi valmiista lehtitaikinasta, joka riittää koko uunipannulle. Voit käyttää piirakkaan savulohta, itse ongittuja kaloja tai vaikka äyriäisiä. Homejuuston ystävät voivat lisätä piirakkaan sinihomejuustoa.

Savulohi-parsapiirakka

Uunipellillinen, noin 35 palaa

  • 1 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä
  • Täyte:
  • 500 g savulohta suikaleina
  • 1 purjosipuli (n. 200 g)
  • 1 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja (n. 200/360 g)
  • n. 300 g vihreää tai valkoista parsaa (voi olla myös säilyke)
  • 200 g sinihome- tai valkosipulituorejuustoa
  • 3 dl ruokakermaa
  • 3 munaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 tl sitruunapippuria (suolatonta)
  • (4-6 valkosipulinkynttä)
  • ½ dl tuoretta tillisilppua (tai 1 rkl kuivattua)

Sulata taikina ohjeen mukaan ja kauli uunipellille sopivaksi siten, että piiraaseen jää reunat. Voit myös kaulia taikinan uuninpeltiä isommaksi ja ottaa taikinapyörällä reunasta taikinanauhoja piirakan koristeeksi. Levitä piiraan pohjalle lohisuikaleet, purjosipulirenkaat, pieniksi hakatut aurinkokuivatut tomaatit ja kuorittu parsa paloina.

Sekoita tuore- tai sinihomejuusto kermaan ja lisää seokseen loput täytteen aineet ja kaada pohjan päälle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 35-40 min. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Mitä kuoleva pohtii viimeisinä hetkinään? Terhokodin johtaja kertooErikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?Tutkijoilta tyrmäys huipputarkalle 8K-televisiolle: Ei välttämättä tarjoa yhtään lisää terävyyttä – tässä syySuoraan töistä pikkujouluihin? Näin loihdit arkiasusta hetkessä juhlavammanLisää vireyttä syksyyn: Helppo teko voi piristää mieltäHelsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:52
    Kuolema

    Mitä kuoleva pohtii viimeisinä hetkinään? Terhokodin johtaja kertoo

  • 17:44
    Ruoka

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • 15:50
    Teknologia

    Tutkijoilta tyrmäys huipputarkalle 8K-televisiolle: Ei välttämättä tarjoa yhtään lisää terävyyttä – tässä syy

  • 14:15
    Kauneus ja tyyli

    Suoraan töistä pikkujouluihin? Näin loihdit arkiasusta hetkessä juhlavamman

  • 11:38
    Terveys ja hyvinvointi

    Lisää vireyttä syksyyn: Helppo teko voi piristää mieltä