Savulohi-parsapiirakka

Pellillinen piirakka on mukava iltapala kesäviikonloppuna. Tämä herkullinen piirakka tehdään kätevästi valmiista lehtitaikinasta, joka riittää koko uunipannulle. Voit käyttää piirakkaan savulohta, itse ongittuja kaloja tai vaikka äyriäisiä. Homejuuston ystävät voivat lisätä piirakkaan sinihomejuustoa.

Savulohi-parsapiirakka

Uunipellillinen, noin 35 palaa

  • 1 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä
  • Täyte:
  • 500 g savulohta suikaleina
  • 1 purjosipuli (n. 200 g)
  • 1 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja (n. 200/360 g)
  • n. 300 g vihreää tai valkoista parsaa (voi olla myös säilyke)
  • 200 g sinihome- tai valkosipulituorejuustoa
  • 3 dl ruokakermaa
  • 3 munaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 tl sitruunapippuria (suolatonta)
  • (4-6 valkosipulinkynttä)
  • ½ dl tuoretta tillisilppua (tai 1 rkl kuivattua)

Sulata taikina ohjeen mukaan ja kauli uunipellille sopivaksi siten, että piiraaseen jää reunat. Voit myös kaulia taikinan uuninpeltiä isommaksi ja ottaa taikinapyörällä reunasta taikinanauhoja piirakan koristeeksi. Levitä piiraan pohjalle lohisuikaleet, purjosipulirenkaat, pieniksi hakatut aurinkokuivatut tomaatit ja kuorittu parsa paloina.

Sekoita tuore- tai sinihomejuusto kermaan ja lisää seokseen loput täytteen aineet ja kaada pohjan päälle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 35-40 min. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat