Savonia aterimet

Tässä on klassikko jonka tuntee varmasti jokainen suomalainen - Savonia aterimet. Usein käy niin, että arjessa kohtaamamme muuttuu näkymättömäksi ja saatamme kohottaa kulmakarvoja, kun ulkomainen vieras ryhtyy kehumaan tätä kevyttä ja eleganttia aterinsarjaa.

Suomalaiset ovat syöneet Savonioilla jo kolme vuosikymmentä päiväkodeissa, kouluissa armeijassa ja tietenkin kodeissa.

Savonia syntyi intohimosta suomalaiseen muotoiluun. Nuori saksalainen muotoilija Adolf Babel saapui suomeen 60-luvun alkupuolella tutustuakseen lähemmin ihailemaansa suomalaiseen muotoiluun. Hän pääsi harjoittelijaksi Sorsakosken aterintehtaalle. Syvällä Savon sydämessä syttyi elinikäinen rakkaus Suomeen ja syntyi Savoniaaterinsarja.

Savonia tuli tuotantoon vuonna1968 ja siitä tuli eräs muotoilun menestystarinoita. Hyvä muotoilu ei ole esineen viimeinen kuorrutus, vaan onnistuneimmassa muotoiluprosessissa muotoilija vaikuttaa koko esineen valmistukseen. Adolf Babelille oli aterinsarjan suunnittelussa annettu myös tuotannon tehokkuus, jotta hinta saadaan edulliseksi. Savonia pystyttiin valmistamaan leikkaamalla aihio teräslevystä. Kun tuotantotehokkuus ja kaunis muoto yhdistyvät onnistuneelle tavalla saadaan aikaan maailman eniten myyty aterinsarja. Jo vuonna 1998 Savonia aterimia oli myyty yli sata miljoonaa kappaletta.

Kuvauksen aterimet Hackman
(t.i.l.a osa 2, 19.1.2003)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja