Mainos

Savon Sanomat: Kuopio tarjoaa vihjepalkkion vandaalien narauttamisesta

Kuopio tarjoaa palkkiota vihjeistä, joiden avulla kaupungin ilkivalta-aalto saataisiin kitkettyä. Savon Sanomien haastatteleman kiinteistöpalveluasiantuntijan mukaan 100–300 euron palkkion on tarkoitus myös muistuttaa asukkaita, kuinka isoja taloudellisia vahinkoja ilkivallasta aiheutuu.

– Viime vuonna pelkästään tilakeskuksen kustannukset vahingonteoista olivat yli 100 000 euroa. Tälle vuodelle ei vielä uskalla arvatakaan, miten isoksi summa voi nousta, Kuopion tilakeskuksen kiinteistöpalveluasiantuntija Kari Honkanen kertoo.

Tilakeskus vastaa Kuopion hallitsemien kiinteistöjen kunnossapidosta. Honkasen mukaan palkkio on innostanut kansalaisia vihjaamaan töhryjen ja muun ilkivallan tekijöistä aiempaa tehokkaammin.

– Vahinkoja tehdään ympäri kaupunkia. Viime aikoina vahinkoja on tullut ilmi etenkin Särkiniemessä ja Petosella, Honkanen jatkaa.

Tilakeskus on laskenut, että eniten kuluja on koitunut sotkuista julkisten rakennusten, kuten koulujen, päiväkotien ja uimahallien seiniin. Arkipäivää Kuopiossa ovat myös rikotut ikkunat, kaadetut aidat ja pienet tuhopoltot.

Etenkin lasten ja nuorten aiheuttamat vahingot pyritään sovittelemaan, jos vahingontekijä saadaan rysän päältä kiinni.

– Alaikäisetkin ovat korvausvastuussa aiheuttamistaan vahingoista ja huoltajien korvausvastuu kattaa aina koko todellisen vahingon, Honkanen muistuttaa.

Jos syyllistä ei löydetä, korjaukset toteutetaan pääasiassa kaupungin verovaroilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.