Mainos

Sauli Niinistön veli: Hän on sitä parempi mitä nopeammasta pelistä on kysymys

MTV3:lla tänään esitettävä dokumentti Sauli Niinistöstä päästää ääneen muun muassa hänen lähipiiriään. Niinistön veli Kari Niinistö muistelee ohjelmassa, että tulevan valtiovarainministerin ja presidenttiehdokkaan hyvä hahmotuskyky näkyi jo nuoruuden shakkipeleissä.

– Pikashakissa hän voitti aina, hän oli siinä erityisen hyvä. Minäkin osaan pelata shakkia aika hyvin ja olen monen muunkin kanssa pelannut, että tiedän etten ihan huono ole. Mutta hän oli kyllä sikäli loistava, että hän saattoi pikashakissa voittaa todella hyvänkin shakinpelaajan. Hän oli sitä parempi mitä nopeammasta pelistä oli kysymys. Sama korttipeleissä, hän oli hyvä, jollei ollut paljon miettimisaikaa tai jollei sitä annettu paljon. Hän hahmotti nopeasti sellaisen kokonaisuuden ja teki siirtonsa sen pohjalta.

Moni pitää kokoomuksen presidenttiehdokasta helposti ärsyyntyvänä. Veljen mukaan tämä piirre liittyy siihen, että Niinistö ei pidä jahkailusta.

– Hän haluaa, että asioissa edetään tehokkaasti ja nopeasti. Ja jos kauhean kauan mietitään, hän ei pidä siitä. Hän ei pidä turhasta jahkailusta, turhista puheista ja turhista toiminnoista. Sellainen tyhjänpäiväinen puuhaileminen ja puhuminen esimerkiksi kokouksissa ärsyttää häntä. Hän voi kyllä vähän tylysti keskeyttää sellaisen henkilön, joka puhuu niitä näitä vaikkapa jossain kokouksessa.

Tunnin mittainen ohjelma "Toinen kierros - Sauli Niinistö" seuraa Niinistön toisen kierroksen kampanjointia tiiviisti. Se esitetään MTV3:lla kello 21.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.