Mainos

Saudit torjuvat amerikkalaisväitteet vihollisuudesta

Saudi-Arabian hallituksen ja maan lehdistön edustajat ovat tänään torjuneet Yhdysvalloissa esitettyjä näkemyksiä, joiden mukaan Saudi-Arabia on nykyisin Yhdysvaltojen vihollinen.

Saudi-Arabian ulkoministeri Saud al-Faisal sanoi Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabian suhteiden olevan "erinomaiset kaikilla aloilla".

Okaz-lehti puolestaan arveli, että Yhdysvalloissa esitetään yhä enemmän mielipiteitä, jotka pyrkivät murentamaan Saudi-Arabian ja Yhdysvaltojen perinteisiä hyviä suhteita.

Useat saudikommentaattorit sanoivat Washington Post -lehdessä lainatun amerikkalaisen selonteon olevan osa saudivihamielistä kampanjaa, joka alkoi syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen. Syyskuun itsemurhaiskuihin osallistuneista 19 ihmisestä oli saudeja tiettävästi 15.

Saudilehti al-Watan sanoi juutalaisten ja sionististen painostusryhmien olevan Yhdysvalloissa käynnissä olevan saudivastaisen kampanjan takana.

"Raportti ei ole hallituksen kanta"

Yhdysvaltojen puolustusministeri Donald Rumsfeld kiirehti jo eilen vakuuttamaan, että Washington Post -lehdessä olleet näkemykset eivät edusta hallituksen tai puolustuspoliittisen neuvoston näkemyksiä.

Washington Post kertoi puolustuspoliittiselle neuvostolle esitetystä selonteosta, jonka on laatinut tunnetun Rand Corporation -tutkimuslaitoksen analyytikko Laurent Murawiec. Selonteossa Saudi-Arabiaa luonnehdittiin Yhdysvaltojen viholliseksi ja terrorismin tukijaksi.

Puolustuspoliittinen neuvosto on neuvoa-antava elin, johon kuuluvat mm. entinen ulkoministeri Henry Kissinger ja entinen puolustusministeri James Schlesinger.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.