Mainos

Satoja mopoilijoita ulosotossa

Satoja mopoilijoita on ulosotossa maksamattomien vakuutusmaksujen takia.

Alaikäisten maksuhäiriöt ja ulosottotapaukset ovat lisääntyneet. Maksamaton mopon liikennevakuutusmaksu on toiseksi yleisin syy alaikäisten ulosottotapauksissa erilaisten sakkojen jälkeen.

Lakisääteinen liikennevakuutus on pakollinen kaikille mopoilijoille, muistuttaa Liikennevakuutuskeskuksen yksikönjohtaja Janne Jumppanen. Liikennevakuutusmaksu on suoraan ulosottokelpoinen.

- Nuorten asenne tuntuu olevan se, että "mitä välii". Ei mielletä sitä, että esimerkiksi 34 euron minimiperinnästä saattaa olla todella isoja seuraamuksia myöhemmin.

- Maksuhäiriömerkintä estää osamaksusopimuksen esimerkiksi rumpusetistä tai sähkökitarasta. Ensimmäisen oman asunnon hankinnassa tai vuokrasopimuksen tekemisessä voi olla ongelmia. Kännykkäliittymää ei saa. Luottokorttien ja pankkikorttien saaminen voi vaikeutua tai ne otetaan pois. Maksuhäiriömerkintä aiheuttaa monia arvaamattomia seurauksia, joita nuoret eivät ymmärrä, Jumppanen listaa.

Viime vuoden lopulla oli ulosotossa noin 350 alaikäisen maksamaton liikennevakuutusmaksu, joista valtaosa on suuruudeltaan keskimäärin 40 - 50 euroa. Ulosottotapauksissa vakuutusta ei ole joko maksettu tai sitä ei ole otettu ajoneuvolle lainkaan.

Vakuuttamisvelvollisuus on lain mukaan ajoneuvon omistajalla tai haltijalla. Mopoista puhuttaessa kyseessä on usein alaikäinen nuori.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.