Mainos

Sasi luottaa Soneran johtoon

Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi sanoo luottavansa edelleen Soneran johtoon, vaikka yhtiön teettämät selvitykset näyttävät olevan ristiriidassa keskusrikospoliisin tutkimusten kanssa.

-KRP ei ole tullut vielä mihinkään tutkimustulokseen, vaan asiaa vasta tällä hetkellä selvitetään. Mutta on tietysti jo hyvin vakava merkki, että henkilö vangitaan, jolloin on tietysti syytä epäillä häntä rikollisesta toiminnasta, Sasi sanoo.

Sasi pitää tärkeänä, että esille tulleet epäilykset selvitetään perusteellisesti. -Olen erittäin tyytyväinen, että Sonera on tässä suhteessa ollut aloitteellinen ja että poliisitutkinta tapahtuu juuri Soneran aloitteesta, Sasi toteaa. Hänen mukaansa kansalaisten ei ole syytä olla huolissaan Suomen suurimman teleoperaattorin toiminnan luotettavuudesta.

Tieto Soneran yritysturvallisuusjohtajan ja hänen alaisensa lauantaisesta vangitsemisesta tuli julkisuuteen eilen. Vangitsemiset liittyvät meneillään oleviin poliisitutkimuksiin, joissa selvitetään, onko Sonerassa käytetty puheluiden tunnistustietoja vastoin lakia vuosina 2000-2001. Soneran aiemmin syksyllä teettämässä omassa selvityksessä ei löydetty jälkeäkään tietoturvarikoksista.

Harju ihmettelee vangitsemisia

Soneran oman tietoturvaselvityksen tehnyt asianajaja Pekka Harju pitää soneralaisten vangitsemista varsin voimakkaana toimenpiteenä. Omaa selvitystä tehdessään Harju keskusteli kummankin epäiltynä olevan soneralaisen kanssa. Mitään hämärää ei hänen mielestään keskusteluissa ilmaantunut.

-On arvoitus, millaiseen selvitykseen vangitsemispäätös perustuu, Harju sanoo.

Harju arvioi, että vangitsemisella poliisi on halunnut estää soneralaisten keskinäisen kommunikoinnin siihen asti, että kuulustelut ovat edenneet johonkin pisteeseen.

Harju päätyi selvityksessään siihen, ettei Sonera ole käyttänyt teletunnistetietoja lainvastaisesti. Harjun koko aineisto on keskusrikospoliisin hallussa. Harju arvioi, että hänen selvityksessään saattaa olla sellaista tietoa, joka on nyt poliisitutkinnan kohteena.

Relander ei kommentoi kohua

Soneran entinen toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander ei halua kommentoida Soneran epäiltyä viestintäsalaisuuden loukkaamista. Relander sanoi Lontossa istuvan sihteerinsä välityksellä, että hän ei halua kommentoida asiaa, koska kyseessä on Soneran asia.

Myös Krp on jutusta vaitonainen. Se ei halunnut kommentoida onko jutussa pidätettynä tai kiinniotettuna muita henkilöitä.

Eilen selvisi, että kaksi Soneran työntekijää on vangittu epäiltynä törkeästä viestintäsalaisuuden loukkaamisesta. Istunnosta ei juuri ole saatavissa tietoja, koska se käsiteltiin poliisin pyynnöstä suljetuin ovin.

Soneran tietoturvaedustaja vaihtui

Tietoturvallisuusasiain neuvottelukunnan jäsen vaihtuu. Liikenne- ja viestintäministeriö on nimittänyt tietoturvallisuusasian neuvottelukuntaan johtaja Lassi Väisäsen Sonerasta. Neuvottelukunnassa Soneraa aikaisemmin edustanut turvallisuuspäällikkö on yhtiön pyynnöstä vapautettu tehtävästä.

Tietoturvallisuusasiain neuvottelukunnan tehtävänä on laatia ehdotus kansalliseksi tietoturvastrategiaksi, edistää tietoturvateknologian kehitystä sekä lisätä yleistä tietoisuutta tietoturvasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.