Sarjakärki Kärpät nappasi kaksi hirmuvahvistusta – vieläkö lisää? "Olemme hyväksyneet, että meillä on viime vuotta kalliimpi joukkue"

Jussi Jokinen palasi Raksilaan –"Jää muistoihin ikuisiksi ajoiksi" 2:35
Videolla Jussi Jokisen haastattelu Kärpät-paluun jälkeen.

SM-liigaa peräti 20 pisteellä johtava Oulun Kärpät on tehnyt tämän kauden aikana kaksi poikkeuksellisen kovaa hankintaa. Ensin Kärpät värväsi KHL:stä ja Leijonista tutun Oskar Osalan. Tätä seurasi Jussi Jokisen paluu oululaisseuran riveihin. Mutta vieläkö Kärpät riehuu siirtomarkkinoilla?

Kärppien toimitusjohtajan Tommi Virkkusen mukaan seurassa osattiin varautua siihen, että kauden aikana eteen voi tulla isojakin liikkeitä.

– Olimme ajatelleet ja hyväksyneet sen, että tänä vuonna meillä saattaa olla vähän viime vuotta kalliimpi joukkue, Virkkunen sanoo MTV Urheilulle.

Virkkunen viittaa viime kauteen, jolloin Kärpät palasi mestaruuskantaan.

– Olimme valmiina siihen, että eteen saattaa tulla sellaisia mahdollisuuksia, kuten Jussin ja ”Oskun” (Osala) kohdalla nähtiin. Olemme kuitenkin ihan oikealla linjalla, emme tee mitään sattuman kaupalla, vaan harkitusti, Kärppä-pomo painottaa.

Virkkunen ei ota tarkkaan kantaa siihen, ylittääkö Kärpät tällä kaudelle kaavaillun 3 miljoonan euron pelaajabudjettinsa.

Vielä lisää vai näillä mennään?

Lauantaina Kärppä-paidan päällensä pukenut Jokinen paljasti, että hän kävi keskusteluja Kärppien toimitusjohtajan Virkkusen kanssa jo syksyllä. Itse sopimusneuvottelut käynnistyivät joulukuussa, jolloin Jokinen alkoi aavistella, ettei hän saa tarjousta NHL:stä.

– Tiesimme, että NHL on vaihtoehto hänelle ja ymmärsimme täysin sen, että hän olisi halunnut saada tuhat runkosarjaottelua rikki. Ajattelimme niin, että päätös tulee sitten jossain vaiheessa. On se sitten joo tai ei. Meille oli iso asia jo se, kun Jussi sanoi, että hän ei valitse Euroopassa mitään muuta seuraa.

– Koska kaikki ymmärtävät sen, että me emme pysty maksamaan parasta palkkaa Euroopassa. Toki sama juttu oli Oskun kanssa. Hän valitsi urheilun ja hän arvosti sitä työtä, mitä täällä on tehty, Virkkunen valottaa Jokisen ja Osalan hankintojen taustoja.

Molempien, Jokisen ja Osalan sopimukset kattavat tämän kauden loppuun saakka. Virkkusen mukaan jatkosuunnitelmista keskustellaan kaikessa rauhassa.

– Toivottavasti Osku löytää kipinän jatkamisen suhteen. Sama Jussilla. Hän tuli nyt loppukaudeksi ja haluaa nähdä, että mitä tapahtuu. Hän haluaa varmasti miettiä vielä sitä, että onko hänellä mahdollisuuksia NHL:ään. Ymmärrän sen. Hän miettii sitä ja tekee sitten ratkaisuja.

– Olen ylpeä seuran puolesta, että he ovat valinneet meidät. Nämä hankinnat ovat varmasti kaikkien kannalta hyviä asioita, Virkkunen viittaa muun muassa koko sarjan imagopuoleen.

Kauden aikana Kärppien pelaajamäärä ei ole kasvanut, sillä Jokisen ja Osalan hankintojen lisäksi seurasta ovat lähteneet Jasse Ikonen (HIFK) ja Jyri Junnila (KalPa).

– Olemme juuri haluamassamme tilanteessa, Virkkunen nyökyttelee päätään.

Ovatko liikkeet tässä? Vai vieläkö tutkailette markkinoita tämän kauden suhteen?

– Meidän pitää toki katsoa mahdolliset takaiskut sun muut, mutta lähtökohtaisesti ei tehdä enää hankintoja. Sitten olisimme jo siinä tilanteessa, että pitäisi etsiä kaikki taskut, Virkkunen hymähtää ja viittaa budjettiin. 

Lue myös:

    Uusimmat