Saran verkkovierailu 24.4.

Me äitin kans katotaan täydellistä päivää niin onko sulla meikkiä siinä ruanlaitos?Jos ei niin oot ilmankin meikkiä KAUNIS!!!!!!
T:Saran SUPRKOVAFANI! =)
Sara täällä moi :) Kiitos kysymyksestä, no tossa karjalan jaksossa olin ilman meikkiä,paitsi loppu kohtausta lukuun ottamatta. Terveiset sinulle ja äitillesi ja kiitos kohteliaisuudestanne! Halauksia!

Hei Sara! Rakastan päärynöitä, mitä helppoa jälkkäriä niistä voisi valmistaa?
T:Helinä
Minäkin rakastan päärynoita. Ne kannattaa yleensä keittää sokeriliemessä tai aromaattisessa liemessä. Siinä voi olla mukana vaikka jotain jälkiruokaviiniä tai likööriä.

Jo on luoja luonut kauniin maanpäällisen olennon :) Mikä on kantasi ruokavalion merkityksellä ulkonäköön, ihon laatuu ym. tällaisiin asioihin :)?
T:helou
Kiitos kovasti. Minä täällä ihan punastelen. Ruokavaliolla on todella iso merkitys moniin kehon hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Esimerkiksi hiuksien, kynsien ja ihon hyvinvoinnin vuoksi on tärkeää, että syö monipuolisesti, niin että saa riittävästi kuituja, vitamiineja ja hivenaineita.

Kuinka usein kokkaat vaapaa-ajalla ja uskaltavatko muut kokota sinulle?
T:Niko
Kokkaan melkein päivittäin. Oli kyseessä sitten ruuanlaitto kotona tai työn puolesta. En ole mitenkään ronkeli, on mukavaa kun joku tekee minulle ruokaa. Siitä tulee aina hyvä mieli.

Kummasta maasta pidät enemmän, USA:sta vai Suomesta?
T:moi
Sara Suomesta tietenkin ja erityisesti Suomen kesästä. Jenkeissä on kiva käydä kääntymässä. Sieltä saa uusia ideoita, joita on kiva hyödyntää sitten ruuanlaitossa. Tervehdys Sara!

Mikä on suosikki jälkiruokasi? Mitä makeaa suosittelet vapuksi?
T:Sokerihiiri
Creme brulé on ehdoton klassikko. Erityisesti pidän passionhedelmä creme brulésta. Nettiresepteistä löydät varmasti helppoja reseptejä vapuksi.

Asumme mieheni kanssa maaseudulla joen varrella. Perinteisesti meillä on aina vietetty juhannusta suurella joukolla, kokkoineen kaikkineen. Nyt kuitenkin haluaisin pitää myös vappuillanvieton, pienemmälle joukolle tosin. Pari aikuista pariskuntaa, ehkä yksi lapsiperhe (lapsi 6v.).

Oisko vinkkejä tai neuvoja helposti toteutettavaan, mutta maukkaaseen iltaan maalaisympäristössä?Vieraiden kanssa on puhuttu myös ns. nyyttiikestimahdollisuudesta eli jokainen osallistuisi tarjottaviin. Kiitos jos ehdit vastata!
T:Ruttis
Juhannuksen osalta esittelen ideoita videoresepteissä myöhemmin kesällä. Siellä tulee olemaan silloin paljon hyviä reseptejä, kuten esimerkiksi possun ribsit.

Mikä alkoholiton juoma sopisi piknikille? Hauskaa vappua!
T:Sari
Inkiväärisima itseasiassa toimii mainiosti. Inkivääri antaa simalle hieman uutta ilmettä ja raikkautta. Tee ohje ihan samoin kuin perinteinen sima, mutta lisää joukkoon jonkin verran raastettua inkivääriä.

Katsotko Salattuja elämiä? :)
T:salkkarifani
Siitä on kyllä vähän aikaa, kun olen Salkkareita katsonut. Uudet kujeet ovat jääneet näkemättä. En ehdi katsomaan paljoakaan telkkaria. Muutamia sarjoja ehdin vilasta silloin tällöin.

Olitko "jenkkikoulussasi" ulkomuotosi takia silmätikkuna. Kun huippukokkiala on aika miehinen, oliko epäilyjä ettei kaunis nainen pärjää?
T:Hyvän safkan ystävä.
Täytyy kyllä myöntää, että puolensa täytyi pitää joka asiassa. Nykyään asiat ovat kuitenkin muuttumassa ja naisille suodaan enemmän paikkoja keittiössä, mikä on todella positiivista.

Oletko juustoihmisiä? Mistä pidät eniten ja miten?
T:mustaleima
Ilman muuta juustot ovat suussa sulavia. Pidän klassikoista, kuten sinihomejuustoista sekä voimakkaasta mustaleima emmentalista. Juustojen kanssa kannattaa tarjoilla erilaisia kuivattuja hedelmiä. Erinomaisen kastikkeen saat sekoittamalla pari ruokalusikallista hunajaa, pienen lorauksen konjakkia, ripauksen kanelia ja lisää vielä lopuksi pecan pähkinöitä. Kastiketta voi lorauttaa vaikka sinihomejuuston päälle. Se maistuu erinomaiselta.

Heippa! Mitä hyvää parsasta voisi tehdä?
T:hueu
Keitetty parsa käy upeasti parmankinkun kanssa. Eli kääri kinkku parsan ympärille ja tarjoile annos hieman sulatetun voin kanssa. Päälle voit laittaa myös parmesaanilastun.

Hei! Mikä on lempi kalasi?
T:Lohettaja
Turska tai siika maistuu minulle parhaiten.

Oletkos syönyt tonnikalaa ja kermavaahtoa yhdessä?
T:hyvää on
En ole kyllä kokeillut. Kuulostaa aika jännältä, mutta jos kermavaahdossa olisi vaikka wasabia eikä sitä ole maustettu sokerilla, niin yhdistelmä voisi toimia.

Moi Sara!! Ihana ohjelma. Käytkö usein ulkona syömässä?Mitä valitset ravintolassa, kun osaat itsekin aikamoisia herkkuja valmistaa?
T:Kati
Hei! Kiitos, että pidät ohjelmasta. Käyn jonkin verran ulkona syömässä. On kiva käydä katsomassa uusia ruokatrendejä ja jatkuvasti tulee uusia ravintoloita. Yleensä otan kalaa tai äyriäisiä ja tietysti jokin hyvä jälkkäri.

Oliks se niin et sä oot puoliks jenkki?
T:moi
Kyllä, olen syntynyt Amerikassa. 4-vuotiaasta asti olen kuitenkin asunut Suomessa. Minulla on kaksoiskansalaisuus.

Käytätkö ruuanvalmistuksessa vähärasvaisia tuotteita?
T:Jenni
Itseasiassa en käytä paljoakaan kevyttuotteita. Mielestäni ihmisen täytyy saada rasvaa normaalilla tavalla. Vaikka syö kevyttuotteita, niin elimistö tarvitsee kuitenkin normaalia rasvaa. On tärkeää, että rasvaa kuitenkin syö kohtuudella. Eli jos joku päivä tekee mieli rasvaista ruokaa, syö sitten seuraavana päivänä salaatteja ja keittoja. Herkuista pitää nauttia, mutta kohtuudella.

Tykkääkö Sara pitää kavereilleen leffailtoja ja vielä kokkailla heille herccuja? :)
T:Tetsunen
Olen tosi kova leffafani ja se on kiva tapa rentoutua. Yleensä jos kavereiden kanssa katsotaan, niin jotain kivaa purtavaa täytyy tehdä. Tosi helppo on vaikka maustaa popcornia. Voit tehdä makupopcorneja sulattamalla voita, ja lisäämällä siihen erilaisia mausteita. Sekoita voi lopuksi popcornien sekaan ja nauti!

Hei Sara! Mitä söisit kesällä mieluiten uusien perunoiden kanssa? Hyvää kesän odotusta!
T:Ville
Uusien perunoiden kanssa maistuu marinoidut sillit. Olen tekemässä muutamia silli-reseptejä ohjelman verkkosivuille. Käy ihmeessä kesällä katsomassa vinkkejä täältä. Terve Sara!

Kerro koska olet syntynyt?
T:Jarno
22. huhtikuuta 1981 eli juhlin juuri muutama päivä sitten synttäreitäni. :)

Olet ihana Sara.
T:Tepi
Iso kiitos ja halauksia!

Millon sä kokkaat taas siinä ohjelmassa, ku tänään kokkas vaan se Tina?
T:moro
Muistaakseni seuraava jakso, jonka juonnan tulee muistaakseni kolmen viikon kuluttua. Se kannattaa ehdottomasti katsoa. Siinä kerrotaan konjakin valmistuksesta ja olemme Ranskan maisemissa. Se on yksi suosikkijaksoistani. Halauksia ja iloista kevättä!

Mitä voisin kehitellä vapuksi perinteisten siman ja munkin tilalle?
T:äityli 4x
Kannattaa käydä katsomassa vinkkejä videoresepteistä. Vapuksi salaatit ovat kivoja ja helppoja tehdä. Lisäksi kuohuviinistä tehty hyytelö-jälkkärit ovat myös näyttäviä ja sopivat hienosti vappuun.

Moi sara! Mitä ehdottaisit ruuaksi kevätjuhliini, ajattelin pihalla viettää...
T:kevätnainen
Kiitos kysymyksestä! Netin videoresepteihin olen tehnyt helppoja ja maukkaita reseptejä. Nyt on erikseen vappu, mutta myöhemmin on tulossa kevätjuhliin erilaisia booli- ja kakkureseptejä. Vappuresepteissä on helppoja salaatteja, ne käy myös erinomaisesti myös kevätjuhliin.

Onko kivaa olla ohjelmassa täydellinen päivä ?
T:täyd
On ollut todella mukavaa olla mukana näin hienossa projektissa. Se on ollut kyllä todella täydellistä. :)

Kuinka jouduit ruoka-alalle?
T:tiinus
Olen lapsuudesta asti kokkaillut, joten se on ollut mielessä siitä asti. Se oli silloin enemmän harrastus, mutta mieleen tuli ajatus, että voisin tehdä siitä itselleni ammatin. Ja onneksi niin kävi, koska nautin todella työstäni eikä se tunnu ollenkaan työltä.

Mistä pidit eniten käydessäsi Pohjois-Karjalassa ekassa jaksossa?
T:mävaan
Erityisesti kaunis luonto oli todella henkeäsalpaava. Kolin ympäristö oli sellainen paikka, jonne haluan mennä ehdottomasti uudestaan. Siellä olisi mukava joskus patikoida ja telttailla. Terveisiä sinullekin!

Terveeeks. Tykkään katsoa ruokaohjelmia, ja minusta ohjelma on paras. Oli kivaa kun kävitte Karjalassa. Asun sielä nimittäin. Mikä on lempiruokasi?
T:II
Moikka! Oli todella mukavaa käydä Karjalassa. Maisemat olivat upeita ja ihmiset olivat todella mukavia. Lempiruoka on vaikea sanoa, mutta äyriäiset ovat suosikkejani. Varsinkin sinisimpukat.

Mikä olis hyvä täyte synttärikakkuun?
T:EiJJu
Yksi suosikeistani on banaanisiivuja, reilu loraus suklaakastiketta, loraus sitruunamehua ja reilusti kermaa. Täyte on hyvä ja yksinkertainen. Hyvä kuorrutus kakulle olisi kinuskikuorrutus.

Moi! Miten vietät vappua?
T:Mikko
Täytyy sanoa, että vappusuunnitelmat eivät ole vielä selkeät. Mutta yleensä minulla on ollut tapana järjestää iso piknik kaivopuistossa, täytyy katsoa miten tänä vappuna kerkeän. Tämä oli viimeinen kysymys, joten oikein hyvää vappua ja kiitos kysymyksistä. Ikävää etten ehtinyt vastata kaikille, mutta ensi kerralla lisää vastauksia!

Lue myös:

    Uusimmat