Sara Sieppi joutui kohun keskelle näkökulmakirjoituksen vuoksi – kaunotar on surullinen koko somealan puolesta: "Se oli vähättelyä ja nolaamista"

6:02
Sara Sieppi puhui somekiusaamisestaan Posse-ohjelmassa.

Sara Sieppi luki onnellisen perhejoulun jälkeen kolumnin, joka sai hänet murheelliseksi.

Miss Suomi ja nykyään Suomen suosituimpiin somevaikuttajiin lukeutuva Sara Sieppi joutui tahtomattaan kohuun, kun Iltalehden politiikan toimittaja Tommi Parkkonen kirjoitti näkökulman lehden sivuille: ”Kumpi on auttanut enemmän koronaviruksen torjunnassa, Sara Sieppi vai kansanedustaja”.

Näkökulmassaan Parkkonen vertasi muun muassa kansanedustajien työtä ja palkkaa Sara Siepin ansioihin ja töihin. Hän kirjoitti, että kansanedustajat ovat 6 510 euron palkkansa sekä lomansa ansainneet.

Entä käsi ylös ne, joiden mielestä 6 510 euroa kuukaudessa on liikaa sponsoroituja alushousujaan ja minttuyrttisitruunakastanjamuffinsejaan esittelevälle someinfluensserille? Parkkonen kirjoittaa.

Parkkonen kirjoittaa näkökulmassaan, että hallitus ottaa eduskunnan käsittelyyn vuosittain noin 300 ministeriöiden virkamiesten valmistelemaa lakiehdotusta.

Se on oikeasti paljon, Parkkonen kirjoittaa.

Se on lähes yhtä paljon kuin ex-missi Sara Sieppilaittaa vuosittain Instagramiin kuvia ulkomaanmatkoistaan -ja bikineistään, Parkkonen jatkaa tekstiään.

Sieppi kuuluu Suomen suosituimpien somevaikuttajien joukkoon, ja hänellä on Instagramissa huimat 202 000 seuraajaa. Some on Siepin päätyö, jonka eteen hän on tehnyt vuosia töitä Miss Suomi -kruunaamisen jälkeen. Kaunotar jakaa Instagram-tilillään niin kaupallisia yhteistöitä kuin myös kurkistuksia elämäänsä.

MTV Uutiset tavoitti Siepin, joka huokaa syvään. Hän on surullinen siitä, että sometyötä ei vuonna 2020 pidetä edelleenkään oikeana työnä.

Sieppi panostaa somekampanjoihinsa paljon, jotta hän saa niistä houkuttelevia. Kuvat ja videot eivät synny hetkessä.

– Olen kiitollinen siitä tuesta, mitä olen saanut ihmisiltä ja erityisesti arvostamiltani kollegoilta. Tässä taas nähtiin, kuinka aliarvostettu ala tämä on.

Sieppi on joutunut kohtaamaan somekiusaamista ja vähättelyä hyvin paljon elämässään. Tälläkin kertaa hän joutui tahtomattaan silmätikuksi.

– Surullista joutua kiusaamisen kohteeksi, juttu oli vähättelyä ja nolaamista. Eikä juttu ollut tosiaan vain minusta, vaan monista muistakin ihmisistä, jotka työskentelevät samalla alalla. Minulla tuli kaikkien puolesta tosi paha mieli.

Oletko keskustellut asiasta kolumnin kirjoittajan Tommi Parkkosen kanssa?

– Olen puhunut puhelimessa, ja hän pyysi anteeksi.

Monet julkisuuden henkilöt riensivät puolustamaan Sieppiä omissa somekanavissaan. Aiheeseen ovat ottaneet näyttävästi kantaa muun muassa Marja Hintikka, Janna Hurmerinta, Ilona Chevakova, Tuure Boelius, Esko Eerikäinen, Sara Parikka, Maryam Razavi,Roope Salminen ja kymmenet muut julkkikset ja somevaikuttajat.

Tommi Parkkonen julkaisi omalla Instagram-tilillään tänään maanantaina 28. joulukuuta anteeksipyynnön Sara Siepille.

– ”Käsi ylös virheen merkiksi” on klisheinen sanonta, mutta välillä varsin tarpeellinen. palautteen myötä tajuan hyvin, että näkökulmajuttuni sanamuodot epäonnistuivat. tarkoitukseni oli hyvä (kehua kerrankin k-edustajia!), mutta sara siepin liittäminen asiaan oli täysin turhaa. siispä vilpittömät pahoitteluni, Parkkonen kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja