Pari vuotta sitten Sara Sieppi mietti, onko missään mitään järkeä – ottaa nyt kantaa kiusaamiseen rehellisellä kuvaparilla

Sara Sieppi paljastaa, miksi ei puhu enää kotikaupunkinsa murretta 7:42
Sara Sieppi paljastaa, miksi ei puhu enää kotikaupunkinsa murretta.

Sara Sieppi muistuttaa, että julkisuuden henkilöt ovat ihmisiä, eivätkä "juorulehtien taruolentoja". 

Viime aikoina kiusaaminen on ollut jälleen enemmän tapetilla, kun mediassa on tuotu esiin lukuisia kiusaamistapauksia. Koulukiusaamistapauksiin on liittynyt vahvasti myös väkivalta.

Koulukiusaamisen ovat nostaneet esille myös lukuisat julkisuudesta tutut henkilöt, jotka ovat julkaisseet sosiaalisessa mediassa kokemuksiaan aiheeseen liittyen. Sosiaalisessa mediassa kampanja kiertää hashtagilla Stopkiusaamiselle

Vuonna 2011 Miss Suomeksi kruunattu, nykyisin somevaikuttajana tunnettu Sara Sieppi julkaisi Instagram-tilillään aiheeseen liittyvän julkaisun. 

Sieppi julkaisi kuvaparin. Ensimmäinen kuva on otettu tietokoneen näytöltä, jossa hänen kuvansa on kuvanmuokkausohjelmassa. Toisessa kuvassa Sieppi itkee. 

– On päiviä, kun ei satu. Välillä sattuu sitäkin enemmän. Siinä sun ruudulla on oikea ihminen. Se lukee ja tuntee. Kokemuksesta voin sanoa, että mihinkään ei totu. Pari vuotta sitten mietin, onko missään mitään järkeä. Onnekseni pääsin ylös, mutta kaikki eivät pääse. Mieti sitä, kun seuraavan kerran kirjoitat jotain Jodeliin. Ne henkilöt ovat ihmisiä - eivät juorulehtien taruolentoja, hän kirjoittaa kuvaparin yhteyteen. 

(Voit selata kuvia sen vasemmalta.)

Kuvapäivitys sai hetkessä aikaan kommenttitulvan. 

– Tsemppiä ja Voimia Sara, seuraaja kirjoittaa. 

Myös julkisuudesta tuttu Martina Aitolehti julkaisi maanantaina kampanjaan liittyvän päivityksen. Aitolehti on kokenut konkari julkisuudessa, sillä hän on ollut sen harjalla liki parikymmentä vuotta. Hän avautuu Instagram-postauksessaan siitä, kuinka on joutunut kokemaan kiusaamista monessa eri muodossa näiden vuosien aikana. 

– Noin 20 vuotta takaperin kun olen julkisuuteen astunut, olen lähes päivittäin saanut kokea kiusaamista monessa muodossa. Välillä enemmän, välillä vähemmän ja joskus tuntuu että teet niin tai näin niin aina joku saa siitä jollain muotoa ilkeää. Ikävä kyllä kiusaamiseen tottuu, mutta onko se oikein? Aitolehti kirjoittaa. 

Lue myös:

    Uusimmat