Sara Kuivisto mykistyi itsekin järisyttävästä juoksustaan – ”Ei jumalauta nyt mennään kovaa”

Jo alkuerissä 800 metrin Suomen ennätyksen juossut Sara Kuivisto oli Tokion lauantai-illassa mielettömässä vedossa. Hän leikkasi tuoreesta SE:stä pitkästi yli puoli sekuntia ja rikkoi kahden minuutin rajan ensimmäisenä suomalaisnaisena. Loppuaika oli 1.59,41.

Finaaliin juoksu ei suomalaista siivittänyt, mutta hän oli syystäkin onnellinen.

– Mä oon sanaton, Kuivisto tokaisi haastattelualueella ja keräili itseään.

– Tiesin että pystyn tuon juosta, mutta kävi munkki, että pääsin erään, jossa juostiin kovaa. Ei voi olla kuin tyytyväinen.

Kuiviston erässä lähdettiin heti paukusta hurjaa kyytiä. Silti alussa piti malttaa.

– Tunsin, että mennään kovaa, mutta ajattelin että on turha hosua. Takasuoralla ajattelin, että ei jumalauta nyt mennään niin kovaa, että miten käy. Kyllä sitten löytyi potkua vielä, loppuhan tuli todella hyvin, Kuivisto sanoi.

Hän oli erässään viides, suora jatkopaikka tuli vain erien kahdelle parhaalle. Aikavertailussa Kuivisto jäi lopulta vain 0,13 sekuntia olympiafinaalipaikasta.

– Lähdin finaalipaikkaa hakemaan. Ei se kauas jäänyt, ei ole kaukana top-8.

– Tämä oli elämäni ensimmäinen kerta, kun menin tuommoista vauhtia, nämä muut muijat ovat takoneet sitä kymmeniä kertoja. Se on ihan uusi maailma minulle, mutta kyllä mielestäni ihan hyvin juoksin.

Vaikka vauhti oli hurjaa, Kuivisto tunsi, ettei hyydy. Hän on ollut Tokiossa äärimmäisen itsevarma, koska on tiennyt olevansa kunnossa.

– Kun astelin olympiakylän porteista ensimmäisen kerran, tiesin että nämä ovat minun kisat. Kyllä on ollut niin varma ja hyvä olo koko ajan. Ihan mahtavan itsevarma fiilis, ihan huikeaa mennä kilpailemaan tuollaisessa kunnossa, Kuivisto sanoi onnellisena.

Maanantaina Kuivisto juoksee 1 500 metrin alkuerissä. Hän naurahti, että kasi vain avasi kroppaa, kun kysyttiin jaksamisesta. Ennen ensimmäistäkään juoksua Kuivisto sanoi, että tavoitteena on juosta Tokiossa neljä juoksua. Tonnivitosella juostaan niin ikään alkuerät, välierät ja finaali. Pitääkö tavoitetta jo korottaa viiteen?

– Se neljä oli minimi, Kuivisto virnisti.

Lue myös:

    Uusimmat