Mainos

Sanomalehtikilpa: Aamulehdellä paras etusivu

Aamulehti vei voiton tämänkertaisessa Sanomalehtien Liiton etusivukilpailussa. Viime vuoden parhaaksi todettiin lehden 29. huhtikuuta julkaistu etusivu.

Toiselle sijalle 7-4-päiväisten lehtien sarjassa sijoittui Hufvudstadsbladet 31. lokakuuta julkaistulla sivullaan ja kolmanneksi Helsingin Sanomat 12. helmikuuta julkaistulla sivullaan. Kunniamaininta annettiin Nya Ålandille joulukuun toisen päivän etusivusta.

Tuomaristo kiitti Aamulehden huhtikuista sivua ilmavaksi ja valoisaksi. Kokonaisuus pikkuelementteineen ja juttuineen oli mietitty ja sivun värit kohdallaan.

Tuomariston mukaan sivun pääkuva oli niin ikään hyvä ja erikoinen. Alakuvan hieman likaiset värit tukivat siihen liittyvää juttua, mutta kuvan koko olisi tuomariston mukaan saanut olla pienempi.

Loimaan Lehti pienten parasta

Pienempien lehtien eli 3-1-päiväisten sarjan voitti Loimaan Lehden 26. toukokuuta julkaistu etusivu. Voittoisan sivun pääkuva ja otsikko toimivat hyvin yhteen, sivun värikokonaisuus oli hallittu ja rytmitys hyvä.

Kiitosta sai myös lehden ilmava otsikkotyyppi. Tuomaristo kritisoi kuitenkin hiukan ahdasta kokonaisuutta. Toiselle sijalle tuli Sisä-Suomen Lehti 19. toukokuuta julkaistulla etusivullaan ja kolmanneksi Somero-lehden 12. toukokuuta julkaistu etusivu. Kunniamaininnan sai Kangasalan Sanomien syyskuun 25. päivän etusivu.

Vuoden urheilusivujen parhaimmisto oli 7-4-päiväisissä lehdissä Hufvudstadsbladet, Lapin Kansa ja Ilta-Sanomat. Kunniamaininta meni jälleen Nya Ålandille. Pienimmissä lehdissä urheilunkin parhaimmisto oli Loimaan Lehden varassa. Kunniamaininnan sai Somero-lehti.

Ulkoasu yhä parempi

Tuomariston mukaan ulkoasun taso on jatkuvasti parantunut, grafiikka hallitaan aiempaa paremmin ja painojälkikin on parantunut. Toisaalta sivut olivat myös yllätyksettömiä.

Kilpailuun osallistui 31 Sanomalehtien Liiton jäsenlehteä, jotka lähettivät kilpailuun yhteensä 111 viime vuoden aikana julkaistua sivua. Tuomaristoon kuuluivat dosentti Tapani Huovila Jyväskylän yliopiston Viestinnän laitokselta, päätoimittaja Aimo Massinen Turun Sanomista, päätoimittaja Ulla Mäntylä Tejuka-lehdestä, ulkoasupäällikkö Hannu Pulkkinen Ilta-Sanomista, opiskelija Eija Silvennoinen Messukylän viestintälukiosta ja graafikko Matti Taipale Satakunnan Kansasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.