Sanna Marinin ex-mies Markus Räikkönen muistelee seurustelun alkuaikoja Italian Ellessä: "Luonnonlahjakkuus"

Sanna Marin ja Markus Räikkönen eroavat 2:39
Näin Sanna Marinin ja Markus Räikkösen erosta uutisoitiin toukokuussa 2023.

Sanna Marinista julkaistiin pitkä henkilöjuttu Italian Elle-lehdessä. Artikkelissa kuullaan myös hänen ex-aviopuolisoaan Markus Räikköstä.

Suomen entisestä pääministeristä Sanna Marinista julkaistiin Italian Elle-lehdessä maalikuussa pitkä henkilöjuttu, jossa myös Marinin ex-aviomies Markus Räikkönen pääsee ääneen. 

Räikkönen muistelee artikkelissa ex-parin suhteen alkuaikoja. Molemmat olivat seurustelun alussa 18-vuotiaita. 

– Sanna on aina ollut luonnonlahjakkuus, Räikkönen kertoo Ellen artikkelissa. 

Marin pyrki 23-vuotiaana Tampereen kaupunginvaltuustoon ja sai vain 160 ääntä. Räikkönen kertoo silti aina uskoneensa tämän pärjäämiseen.

Hän oli Sannan mukana kaikkialla: kokoontumisissa, paikalliskokouksissa ja tv-keskusteluissa. 

– Usein hänen vastustajansa olivat vanhempia, kokeneempia miehiä, mutta tulos oli aina sama: hän oli ylivoimainen, Räikkönen kertoo.

Lopulta Marinista tuli kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja hänet valittiin eduskuntaan vuonna 2015. Joulukuussa 2019 silloinen pääministeri Antti Rinne  erosi tehtävästään työriitojen vuoksi. Puolueen varapuheenjohtajana oli Marinin vuoro astua esiin.

– Kun minut nimitettiin pääministeriksi, olin asunnossani lähimpien ystävieni ja liittolaisteni kanssa ja kysyin, että pitääkö minun nyt oikeasti tehdä tämä. Olin kauhuissani, mutta samalla ajattelin, että kyllä, minä teen sen, tehdään se, Marin muistelee Ellen jutussa. 

Marin ja Räikkönen olivat yhdessä 19 vuotta, kunnes ilmoittivat erostaan toukokuussa 2023. Heillä on vuonna 2018 syntynyt Emma-tytär. 

Marin työskentelee nykyisin Tony Blair Instituten (TBI) strategisena neuvonantajana. Voittoa tavoittelematon TBI neuvoo hallituksia ja poliittisia johtajia strategiassa, politiikan linjauksissa ja toimeenpanossa teknologiaa hyödyntäen. Verkkosivujensa mukaan instituutilla on yli 750 työntekijää ja se toimii kymmenissä eri maissa.

Lue myös:

    Uusimmat