Sanna Marin puki Voguen kuviin suomalaisen mekon – ulkomaisten kävijöiden määrä verkkokaupassa tuplaantui

Tamperelainen Uhana Design tiesi, että Voguen muotikuvauksissa oli mukana myös heidän vaatteitaan.

Maailmankuulun muotiaikakauslehden Voguen brittiversion juttu Suomen pääministeristä Sanna Marinista on herättänyt kuluvalla viikolla huomiota Suomessa. Maamme brändiä nostattanut haastattelu keskittyy maailman nuorimman naispuolisen pääministerin uraan ja hänen asemaansa. Marinin kuvat on ottanut arvostettu valokuvaaja Anton Corbijn.

Pian selvisi, että Marinia on haastatellut myös Amerikan Vogue. Jutussa Marin kertoo suosivansa pukeutumisessaan suomalaisia brändejä, kuten Marimekkoa, Uhanaa, Papua ja Noukia ja pitävänsä tärkeänä vaatteidensa eettisyyttä.

Britti-Voguen kuvissa Marinilla on yllään tamperelaisen Uhana Designin musta mekko. Toinen Uhana Designin perustajista Hanna Virkamäki kertoo M&M:lle, että kyseistä mekkoa on nyt ostettu selkeästi aiempaa enemmän.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä

–  Positiivinen näkyvyys merkin ympärillä on aina omiaan kasvattamaan myyntiä. Toki meidän mielestämme on ihanaa, että mekkomme oli Voguessa ja vieläpä Sanna Marinin päällä, Virkamäki sanoo.

Virkamäki kertoo Uhanan Instagram-tilin saaneen myös ulkomaisia kävijöitä ja iloitsee siitä, että Britannian Vogue merkitsi Uhana Designin omaan Instagram-julkaisuunsa.

Mekkoa ei ole vielä myyty loppuun

Verkkokaupassa ulkomaisten kävijöiden määrä on tuplaantunut, ja tilauksiakin on tullut myös ulkomailta. Virkamäki kuvailee mekkoon verkkokaupassa kohdistunutta kiinnostusta tuntuvaksi, mutta ei vielä niin suureksi, että tuote olisi myyty loppuun. Kyseessä on merkin Suomessa valmistettu musta Mirage Knit Dress, 100% merinovillaa oleva istuva, kokopitkä neulemekko.

Virkamäki kertoo, ettei tiennyt varmasti, että Marinilla olisi kuvissa Uhana Designin asu, mutta täysin yllätyksenä se ei tullut.

–  Tiesimme, että mahdollisesti näin voisi olla, mutta emme olleet siitä ollenkaan varmoja. Tiesimme, että kuvauksissa oli mukana meidän vaatteitamme, hän sanoo.

Marin on esiintynyt aiemminkin julkisesti Uhana Designin vaatteissa.

–  Kyllä sen aina selkeästi huomaa, kuten nytkin pääministerin päällä olleesta mekosta, että jos vaate on jossain näkyvästi esillä, niin ihmisiä kiinnostaa ja vaatteita tullaan vähintäänkin katselemaan, Virkamäki sanoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä

Suunnitelmissa kasvaa myös kansainvälisesti

Tällä hetkellä Uhana Designin markkina-aluetta on lähinnä Suomi, mutta suunnitelmissa on kasvaa myös kansainvälisesti.

–  Ulkomailtakin on ollut jonkin verran yksittäisiä asiakkaita, mutta kansainvälistymistyö on vasta alussa, sillä kotimaan markkinoilla on tähän asti riittänyt tekemistä ja hiomista.

Koronavirus on vaikuttanut myös Uhana Designin tuotantoon, sillä yhtiön käyttämiä kankaita ja neulelankoja valmistetaan Italiassa pahimmilla epidemia-alueilla, joilla virus on aiheuttanut viivästyksiä.

Uhana Designin myymälät sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella. Helsingin-myymälä on jo suljettu, ja Tampereellakin myymälä suljetaan tällä viikolla. Verkkokaupan suosio on nyt kasvanut, ja Virkamäen mukaan onkin mahdotonta eritellä tarkasti, mikä osa kiinnostuksesta johtuu myynnin siirtymisestä kivijalasta verkkoon ja mikä Marinin tuomasta erityishuomiosta.

–  Toki se vaikuttaa, kun liikkeet ovat kiinni, mutta verkossa kauppa on käynyt. Olemme optimistisella asenteella, Virkamäki sanoo.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat