Sanna Marin piti lähiopetukseen palaamista vastuuttomana, nyt eri mieltä on myös Husin ylilääkäri: "Nuoret tapaavat toisiaan joka tapauksessa"

1:07
Husin ylilääkäri Asko Järvisen mukaan etäkoulu ei ole tehokkain tapa katkaista tartuntaketjuja.

Husin ylilääkäri Asko Järvisen mukaan lähiopetus ei ole suuri uhka tartuntojen leviämiselle. Pääministeri Sanna Marin kritisoi eilen kovin sanoin pääkaupunkiseudun päätöstä siirtää lisää kouluja lähiopetukseen.

Infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen Husista sanoo koulujen ylikorostuneen koronatartuntojen lähteenä, sillä osa vapaa-ajan tartunnoista todetaan kouluissa.

– Kouluissa tartunnat tavoitetaan hyvin, eli koulujen tartunnat lähteenä ovat hieman ylikorostuneita, koska ne tunnistetaan siellä ja sinne on myös kirjautunut vapaa-ajan tartuntoja. Nuoret tapaavat toisiaan joka tapauksessa, Järvinen sanoi Viiden jälkeen -lähetyksessä maanantaina.

Pääministeri Sanna Marin sanoi sunnuntaina Ylellä pitävänsä vastuuttomana sitä, että pääkaupunkiseudun toisen asteen koulut ovat siirtymässä rajatusti lähiopetukseen ensi viikolla, vaikka koronatilanne pahenee Uudellamaalla. Peruskoulut ovat jo nyt lähiopetuksessa.

Asko Järvisen mukaan etäkoulu ei ole tehokkain tapa katkaista tartuntoja.

– Kyllä siellä (kouluissa) varmasti joitakin tartuntoja tulee. Mutta ei se (etäkoulu) ole varmasti tehokkain tapa katkaista tartuntaketjuja ja torjua tartuntoja, Järvinen sanoi.

Video: Voidaanko rokotustahtia nopeuttaa pääkaupunkiseudulla?

0:28

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja