Vapaavuori aikaisti pääkaupunkiseudun koronakokouksen jo huomiselle: "Kiristyksiä on varmasti tiedossa"

3:15
Kuinka hyvin erilaiset kasvomaskit todella suojaavat? Yskivä robottipää paljastaa suojaimien heikkoudet description: Kuinka hyvin erilaiset kasvomaskit todella suojaavat? Yskivä robottipää paljastaa suojaimien heikkoudet

Pääkaupunkiseudun huonontunut koronatilanne on saanut Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren (kok.) aikaistamaan pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän kokouksen torstailta tiistaille.

Vapaavuori kertoi asiasta Twitterissä. Hänen mukaansa kokouksen aikaistamisen tarkoitus on ottaa viivytyksettä kantaa tartuntatautilain muutokseen.

– Epidemiatilanne on huono. Kiristyksiä on varmasti tiedossa, Vapaavuori tviittasi.

Vapaavuori ei kuitenkaan vielä maanantaina halunnut kommentoida, mitä kiristykset mahdollisesti olisivat.

Hygieniakäytännöissä vielä parantamisen varaa 

Koronakoordinaatioryhmään kuuluva Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö sanoo, että kiristykset tulevat koskemaan ensi tilassa yritysten ja toimitilojen hygieniakäytäntöjä.

–Tartuntatautilain puitteissa voidaan antaa velvoittavat määräykset yrityksille ja toimitiloille hygienian ja välimatkojen noudattamiseen.

Aronkytö sanoo, että vaikka suurin osa yrittäjistä noudattaa hygieniaohjeistuksia, riittää toimissa yhä tehostettavaa.  

– Systemaattisesti katsottaisiin, että kaikki näitä ohjeita noudattavat, muuten ei saa toimia. En näe, että tässä tilassa lähdettäisiin vielä esimerkiksi kuntosaleja sulkemaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja