Samuel, 20, suree: "Näin veljeni kuolemassa kännykän näytöltä" – pelaajan leski pöyristytti

Samuel Dwamenan, 20, suru on ollut pohjatonta. Hänen velipuolensa, Ghanan jalkapallomaajoukkueessakin pelannut Raphael Dwamena, menehtyi viime marraskuussa 28-vuotiaana.

KF Egnatiaa edustanut Raphael Dwamena lyyhistyi kentälle kesken viime marraskuussa pelatun Albanian pääsarjaottelun. Hyökkääjäpelaaja kuoli hetken kuluttua ambulanssissa.

– Minun täytyi nähdä veljeni kuolemassa kännykän näytöltä, Samuel Dwamena sanoi sveitsiläislehti Blickille.

Samuel on Raphael Dwamenan velipuoli – heillä on sama äiti mutta eri isä – mutta Samuel puhuu Raphaelista veljenään. Suru menetyksestä on yhtä suurta.

– Ette voi kuvitella sitä, ettekä haluakaan, Samuel Dwamena kertoi.

Blick kuvaili kyyneleen valuneen hänen poskellaan. Dwamena myös hautasi kasvonsa käsiinsä.

Suuri unelma ei toteutunut

Kahdeksan maaottelua Ghanan riveissä pelanneen Raphael Dwamenan sydämestä oli hänen uransa aikana löytynyt synnynnäinen vika, ja vuonna 2020 hänen rintaansa asennettiin sydämentahdistin. Aiemminkin kentälle lyyhistynyt pelaaja menetti kuitenkin luottamuksensa sydämentahdistimeen ja poistatti sen leikkauksessa. 

Mies ei kuunnellut lääkärien ja läheistensä viestejä siitä, että ura olisi sydänongelmien vuoksi lopetettava. Hän sanoi Neue Zürcher Zeitungille, että jos hän kuolisi, se olisi Jumalan tahto.

Jalkapalloilija on poissa, ja Samuel Dwamena lausuu velipuolensa kuoleman olleen Jumalan suunnitelma. Hän sanoo, että perheen on hyväksyttävä se.

Dwamena toivoo, että Jumalalla on suunnitelma myös häntä varten. Futarilla ei ole tällä hetkellä seuraa, mutta ghanalainen toivoo itselleen hienoa uraa Euroopassa.

Samuelia oli jalkapalloilijan taipaleella auttamassa myös Raphael, joka patisteli häntä uurastamaan kentällä entistä lujemmin ja kustansi tälle myös personal trainerin. Ghanassa käydessään Raphael soitti usein Samuelille ja kaksikko vietti aikaa yhdessä joko käyden syömässä tai vain jutellen.

– Oli suuri unelmani olla jonain päivänä kentällä Raphaelin kanssa ja antaa hänelle syöttö, Samuel sanoi.

"Jumala tuomitsee jonakin päivänä"

Raphael Dwamena huolehti muutenkin perheestään ja lähetti sen käytettäväksi joka kuukausi rahaa. Uuden asunnon rakentaminenkin oli hänen suunnitelmissaan.

Samuel ei tiedä, mitä Raphaelin uran aikana ansaitsemille rahoille on tapahtunut, mutta hän uskoo niiden jääneen tämän leskelle. Leski asuu myös Ghanassa, mutta ei ole ollut yhteydessä perheeseen Raphaelin kuoleman jälkeen.

– Se ei tee minua vihaiseksi, se tekee minut surulliseksi. Olen kristitty, enkä tunne vihaa. Jumala tuomitsee jonakin päivänä. Hän tietää, mitä hän on tehnyt.

Lue myös:

    Uusimmat