Samsung vahvisti: Taittuvanäyttöisen Galaxy Foldin myyntiintulo viivästyy reilusti – uusi aikataulu kerrotaan tulevina viikkoina

Samsungin ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimen Galaxy Foldin myyntiintulo viivästyy. Samsung on nyt virallisesti vahvistanut jo aiemmin tänään raportoidun tilanteen.

Galaxy Foldin myynnin piti alkaa Yhdysvalloissa tämän viikon perjantaina 26. huhtikuuta ja Euroopassa, Suomi mukaan lukien, 3. toukokuuta. Nyt Samsung toteaa, että se kertoo myyntiintulon uudesta aikataulusta tulevina viikkoina. Suomessa ennakkomyynnin piti käynnistyä 26. huhtikuuta 2 100 euron hinnalla.

Alla Samsungin koko lausunto englannista suomeen käännettynä:

”Esittelimme hiljattain täysin uuden mobiilikategorian: älypuhelimen, jossa on käytössä useita uusia teknologioita ja materiaaleja, joiden avulla on luotu näyttö, joka on riittävän taipuva taittuakseen. Olemme rohkaistuneita Galaxy Foldin herättämästä innostuksesta.

Monien arvostelijoiden jaettua kanssamme näkemyksen merkittävästä näkemästään potentiaalista, osa myös näytti meille laitteen tarvitsevan lisää parannuksia, joilla paras mahdollinen käyttökokemus voidaan varmistaa.

Arvioidaksemme täysin tätä palautetta ja suorittaaksemme lisää sisäisiä testejä, olemme päättäneet viivästyttää Galaxy Foldin julkaisua. Suunnittelemme julkistavamme uuden julkaisuajankohdan tulevina viikkoina.

Varhaiset löydökset raportoitujen näyttöongelmien tarkastelusta kertovat, että ne voivat liittyä saranan ylä- ja alaosien avointen alueiden kosketuksiin. Lisäksi ilmeni myös tapaus, jossa laitteen sisältä löytyneet aineet vaikuttivat näytön suorituskykyyn.

Tulemme tekemään toimia näytön suojauksen vahvistamiseksi. Tulemme myös parantamaan ohjeistusta näytön huolenpidosta ja käytöstä, mukaan lukien liittyen suojaavaan kerrokseen, jotta asaikkaamme saavat parhaan käyttökokemuksen irti Galaxy Foldista.

Arvostamme asiakkaidemme luottamusta meihin ja he ovat aina tärkein prioriteettimme. Samsung on sitoutunut työskentelemään läheisesti aiakkaiden ja kumppaneiden kanssa viedäkseen alaa eteenpäin. Haluamme kiittää heitä kärsivällisyydestä ja ymmärryksestä.”

— Samsungin lausunto päättyy.

Aiemmin tänään ilmi tuli, että Samsung on perunut Galaxy Foldin lanseeraustilaisuudet tältä viikolta Shanghaissa ja Hong Kongissa.

Raportit Galaxy Foldin näytön rikkoutumisista jakautuvat toistaiseksi kahtia.

Toistaiseksi Samsungilla ei ole vielä mitään varsinaista selitystä Galaxy Foldin taittuvien näyttöjen hajoamiselle tapauksissa, joissa näytön suojaavaa päälikerrosta ei ollut poistettu. Se on kertonut tutkivansa laitteita.

Eri toimittajilla näytöissä näyttää esiintyneen erilaisia ongelmia. The Vergen Bohnilla näytön alta näyttää työntyneen jotakin sen läpi näytön rikkoen. Kovachilla, Gurmanilla, Brownleellä ja CNBC:n laitteessa puolestaan näyttö ei vain enää toimi kokonaisuudessaan oikein ja esitä kunnollista täyttä kuvaa.

Toimittajista Gurman sekä lisäksi tubettaja Brownlee ovat kertoneet poistaneensa laitteestaan taittuvan näytön päällä olleen kalvon, koska luulivat, että näin kuuluu toimia. Todellisuudessa tätä polymeerikalvoa ei kuitenkaan Samsungin mukaan missään nimessä saa poistaa, ja näissä tapauksissa kalvon poistaminen näyttää olleen ainakin merkittävä osasyy näytön ongelmiin. Ilmeisesti mitään erityistä varoitusta kalvon poistamisesta ei arvosteluun saaduissa laitteissa ollut.

Kaikkien toimittajien ongelmat laitteiden kanssa eivät johtuneet kalvon poistamisesta. The Vergen Dieter Bohn kertoi testilaitteessaan jotakin ikään kuin työntyneen alapuolta läpi näytöstä sen rikkoen. Business Insiderin Steve Kovachilla puolestaan näyttö ei enää vain esitä kunnollista kuvaa samalla tavoin kuin heillä, jotka päälikerroksen poistivat. Myöskään CNBC:n testilaitteesta, jonka näyttö ei enää toimi, ei poistettu näyttöä suojaavaa päälikerrosta.

Vähintä mitä Samsung voi tehdä on lisätä mahdollisimman helposti huomattavat varoitukset laitteeseen ja myyntipakkaukseen näyttöä suojaavan päälikerroksen poistamisen vaikutuksista. Suurempi ongelma sille ovat kuitenkin tapaukset, joissa näyttö on rikkoutunut jostakin muusta syystä.

Lue myös:

    Uusimmat