Harri Säteri jäi mystisesti sivuun Leijonien vahvuudesta – kertoo nyt poissaolon taustoista

Leijonat palasi maanantaina yhteen pienen tauon jälkeen, kun se marssi lähes koko voimin Tampereen Nokia Arenan alakerran harjoitushallin jäälle. Mukana oli myös Harri Säteri, joka oli ollut tovin ajan sivussa Suomen joukkueen vahvuudesta. Säteri vakuuttelee, että hän on täydessä iskussa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Säteri ei ollut lainkaan mukana Leijonien perjantain Iso-Britannia- ja lauantain Itävalta-peleissä. Jussi Olkinuoran tukena toimi kolmosmaalivahti Frans Tuohimaa.

Säterin vetäytyminen tapahtui keskiviikon Ruotsi-ottelun jälkeen. Silloin NHL-seura Arizona Coyotesin maalivahti oli vielä Leijonien tolppien välissä.

– Ei tuossa mitään sen erityisempää. Pientä vaivaa on ollut. Ihan varatoimenpiteenä huilasin pari päivää, Säteri kertoo MTV Urheilulle.

Tuliko vamma tässä turnauksessa vai onko taustalla aiempaa historiaa?

– Vähän aiempaa, vähän uutta. Eli sekalaista, Säteri ynnäilee.

– Mutta ihan täydessä kunnossa tässä ollaan. Teki hyvää huilata pari päivää, Säteri huikkasi perään.

Leijonat vietti sunnuntaina totaalista vapaapäivää, kun ohjelmassa ei ollut minkäänlaisia yhteisiä kokoontumisia tai harjoituksia.

– Osa äijistä on vetänyt tiiviillä aikataululla jo monta viikkoa tuossa MM-leirityksen mukana. Oli hyvä ottaa vähän irti. Itselläni meni ihan perheen kanssa touhutessa. Oli siisti päivä, Säteri fiilisteli.

Leijonat aloittaa nyt ison viikon, kun ohjelmassa on pelkästään huippuotteluita. Niistä ensimmäinen tulee vastaan tiistaina, kun vastustajana toimii Tshekki.

– Fiilis kopissa on hyvin samanlainen, mitä se on ollut koko turnauksen ajan. Rento, mutta sitten kun ollaan hommissa, niin sitten mennään täysillä. Ei se peli siitä miksikään muutu. Totta kai panokset kovenevat, keskittyminen tiivistyy ja intoa tulee lisää. Mutta aika samalla sapluunalla mennään kuin muissakin otteluissa, Säteri pohtii.

Tiistaina tarjolla on joka tapauksessa mielenkiintoinen kohtaaminen, kun Jukka Jalosen Leijonat iskee yhteen Kari Jalosen Tshekin kanssa.

– Heillä on nimivahva joukkue ja tiukka vääntö tiedossa. Ei me niin niistä nimistä kiinnostuta. Pelataan omaa peliä ja tehdään töitä. Katsotaan, että mihin se riittää, Säteri ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat