Salatut elämät

Pihlajakadulla tapahtuu!

Salkkareiden viikon jaksot ennakkoon

Katso lisää

Salattujen elämien tuotannossa muutoksia – näin koronavirusepidemia vaikuttaa suosikkisarjan kuvauksiin

0:44
Kurkkaa Salkkareiden viikkoon!

Koronaepidemia ja sen myötä tehdyt rajoitustoimet ovat tuoneet muutoksia myös Salkkareiden kuvauksiin. Kuvaukset jatkuvat, mutta työryhmän terveys menee ensisijalle.

Koronaepidemia on vaikuttanut myös MTV3:n suosikkisarja Salkkareiden kuvauksiin. Ison tuotantokoneiston rattaat eivät kuitenkaan pysähdy kokonaan. Kuvauksia pyritään jatkamaan siinä määrin, kun voidaan. Työryhmän terveys menee kuitenkin kaiken edelle.

– Haluamme minimoida tartunnan leviämisen ja ehkäistä esiintyjiemme ja tuotantoväen altistumisen sairastumiselle. Tämä on meille ensiarvoisen tärkeää. Jatkamme kotimaisten sarjojen kuvausten kanssa päivä kerrallaan, tilannetta seuraten ja viranomaisten ohjeita noudattaen, kertoo MTV:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Susa Valvio

Tämän vuoksi Salattujen elämien kuvauksista poissa ovat tällä hetkellä ikänsä puolesta riskiryhmään kuuluvat henkilöt. 

– Salattujen elämien osalta tehdään studiokuvauksia nyt pienellä kokoonpanolla ja ketään riskiryhmiin kuuluvia ei ole enää kuvauksissa mukana. Taalasmaan Ullaa näyttelevän Maija-Liisa Peuhun lisäksi Dahlia Mustavaaraa näyttelevällä Inkeri Mertasella ei ole tällä hetkellä kuvauksia, kertoo Salattujen elämien vastaava tuottaja Marko Äijö Fremantle Medialta.

Lähikontaktit minimiin

Salkkareiden tuotantoyhtiö pitää erityistä huolta, siitä että viranomaisten kaikki ohjeistukset ja määräykset kuvauksissa huomioidaan. Studiossa ollaan tarkkana työympäristön turvallisuudesta ja hygieniasta, jotta viruksen mahdollinen leviäminen pystyttäisiin minimoimaan. 

– Kohtauksia kirjoitetaan uusiksi ja lähikontakteja vältetään. Myös kuvausaikataulua ja tiimin kokoonpanoa kevennetään ja esimerkiksi käsikirjoittajat ja leikkaajat työskentelevät etänä, samoin kaikki suunnittelu tapahtuu etänä. Niin näyttelijöille kun tuotantotiimille on kerrottu, että kuvauksiin ei saa tulla, jos tuntee olevansa kipeä. Mikäli kuvauksissa joku sairastuisi, toimimme ehdottomasti viranomaisten ohjeiden mukaan, Äijö kertoo. 

Kuvauksia ei tarvitse keskeyttää

Valvio painottaa, että MTV noudattaa niin omissa tuotannoissa kuin tuotantoyhtiökumppaneidemme kanssa huolellisesti APFI:n, Journalistiliiton, Näyttelijäliiton, Teme:n ja SES:n laatimaa ohjeistusta, jotka on laadittu viranomaisten ohjeiden perusteella. 

– Näissä ohjeissa määritellään muun muassa, että käynnissä olevia kuvauksia ei tarvitse keskeyttää eikä uusien kuvausten käynnistämistä lykätä, ellei myöhemmistä viranomaismääräyksistä muuta johdu, Valvio toteaa.

Koronaviruksen vaikutukset eivät tule näkymään Salkkareiden jaksoissa ainakaan vielä tänä keväänä. 

– Nyt Salatuista elämistä kuvataan tämän kevätkauden viimeisiä kohtauksia, joten näihin kuvauksiin korona ei ehtinyt vaikuttaa. Nyt esitettävä kausi jatkuu tänä vuonna ennätyspitkälle, kesäkuun puolelle asti. 

Sarjan faneja hemotellaan kauden lopussa huippujännittävillä juonenkäänteillä.  

– Kesäkuussa nähdään muun muassa sarjan kaikkien aikojen näyttävin ja vaikuttavin esityskauden päätösjakso, Susa Valvio lupaa. 

Salatut elämät arkisin kello 19.30 MTV3-kanavalla!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja