Salama sytytti kerrostalon palamaan Savonlinnassa, viisi toimitettiin sairaalahoitoon – tältä tapahtumapaikalla näytti

3:40
Katso, miltä tapahtumapaikoilla näytti.

Savonlinnassa salama on iskenyt kuusikerroksisen kerrostalon katolle ja sytyttänyt talon katon palamaan, kerrotaan Etelä-Savon pelastuslaitokselta. Palo on levinnyt katolta myös muualle rakennukseen.

Talossa olleet 15 ihmistä evakuoitiin ja heistä viisi toimitettiin sairaalahoitoon, kerrotaan Etelä-Savon pelastuslaitokselta. Osa asukkaista hengitti palosta muodostuneita savukaasuja.

Kymmenelle ihmiselle on järjestetty tilapäismajoitus. Pelastuslaitoksen mukaan asukkaille on järjestetty kriisiapua.

–  Oli onni onnettomuudessa, että oli juhannusaatto ja paljon ihmisiä oli poissa kotoa. Tuli eteni niin voimakkaasti etenkin siinä alkuvaiheessa. Vaikuttaa, että vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin, kertoi päivystävä palomestari Eero Aho kuuden aikaan lauantaiaamuna.

Palo sai pelastuslaitoksen mukaan alkunsa salaman iskettyä Asemantiellä sijaitsevan talon katolle. Palo levisi myös muualle rakennukseen ja on nyt edennyt katolta alas ensimmäiseen kerrokseen saakka.

Tulipalo ei kuuden aikaan aamulla ollut enää voimakas, mutta pelastuslaitoksen mukaan useita pieniä palopesäkkeitä on edelleen ympäriinsä.

–  Varsin mittava palo. Osa on ollut muualla juhannuksenvietossa, ja ihmisten tavoittaminen on näin ollut haastavaa, sanoo yleisjohtaja, komisario Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta.

Pelastuslaitos siirtyi aamulla palon jälkisammutusvaiheeseen, jonka arvellaan kestävän koko juhannuspäivän ajan.

Ukkosrintama kulki syttymishetkellä yli

Poliisi aloittaa palonsyyntutkinnan, kun palo on saatu sammumaan. Salaman isku on oletettu syttymissyy.

– Todella vahva ukkosrintama meni siitä yli, kertoo Joutjärvi.

Alueelle annettiin aiemmin vaaratiedote voimakkaan savunmuodostuksen vuoksi, minkä lisäksi pelastuslaitos kehotti välttämään alueen läheisyydessä liikkumista vilkkaan hälytysajoneuvoliikenteen vuoksi. Vaaratiedote purettiin noin kello kolmen aikaan lauantaiyönä.

Paikalla on yön aikana ollut useita pelastuslaitoksen yksiköitä, poliisi ja ensihoito.Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta kello 00.26 perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Uutinen päivitetty klo. 6.24 uusilla tiedoilla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja