Saksassa koronatartunnat kovassa kasvussa – Nyt maskia suositellaan ulkonakin ja riskialueilta palaavat matkustajat määrätään koronatestiin

Kausityöntekijöillä on todettu useita koronatartuntoja Saksassa ja Itävallassa – kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola kertoo, mitä tapauksista tiedetään 2:27
MTV:n Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola raportoi Baijerista Saksan koronatilanteesta.

Nopea nousu Saksan koronatartuntojen määrässä on huolestuttava, sanoo Saksan tartuntatauteihin erikoistunut Robert Koch -instituutti.

Instituutin johtaja Lothar Wieler vetosi tiistaina kansalaisiin, että he muistaisivat turvatoimet kuten etäisyyden pitämisen, käsien pesemisen ja kasvomaskien käyttämisen.

Instituutti suosittelee nyt maskien käyttöä myös ulkona, jos 1,5 metrin välimatkan pitäminen ei ole mahdollista. Wieler korosti, että viruksen nopea ja hallitsematon leviäminen on estettävä.

Viimeisen viikon aikana Saksassa on todettu keskimäärin 557 uutta koronatapausta päivässä, kun kesäkuun alussa luku oli 350.

– Emme tiedä vielä, onko tämä toisen aallon alku, mutta tietenkin se voi olla, Wieler sanoi.

– Olen kuitenkin optimistinen, että jos noudatamme hygieniasääntöjä, voimme estää sen. Se riippuu meistä.

Tartuntoja sekä vapaalla että työpaikoilla

Kesälomilta palaavat saksalaiset ovat Wielerin mukaan tuoneet virusta mukanaan, mikä on yksi syy tartuntojen kasvuun. Myös työpaikoilla ja ulkoilmajuhlissa on levinnyt tartuntoja.

Terveysministeri Jens Spahn kertoi maanantaina, että riskialueilta palaavat matkaajat joutuvat ensi viikosta lähtien pakolliseen koronatestiin. Testit ovat matkailijoille ilmaisia.

Päätös on saanut sekä kiitosta että kritiikkiä. Kansallisen lääkäriliiton johtaja Ute Teichert on pelännyt testaamisen johtavan valheelliseen turvallisuuden tunteeseen.

Saksan ulkoministeriö päivitti tiistaina matkustusohjeistustaan tiettyjen Pohjois-Espanjan alueiden osalta, joilla on havaittu uusia tartunta-aaltoja.

Vapaa-ajan matkustamista Aragonian, Katalonian ja Navarran alueille suositellaan nyt välttämään.

Saksassa on tähän mennessä todettu noin 206 000 koronavirustartuntaa ja noin 9 100 koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Väkilukuun suhteutettuna tartuntoja on sataatuhatta asukasta kohden 248 ja kuolemantapauksia 11.

Suhdelukujen valossa Saksa on onnistunut torjumaan virusta paremmin kuin esimerkiksi naapurimaat Ranska, Belgia ja Alankomaat.

Yllä olevalla videolla MTV:n Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola raportoi Baijerista Saksan koronatilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat