Jälleen uusia koronapesäkkeitä Saksassa: Kausityöntekijät levittäneet taruntoja toisiinsa – "Ihmiset asuvat kuin sillit purkissa"

2:27
Heikki Piuhola raportoi Saksan tuoreen koronatilanteen Baijerista.

Saksassa baijerilaisella vihannestilalla havaittu koronatartuntapesäke on saanut osavaltion määräämään pakolliset koronatestit kaikille kausityöntekijöille. 

Lähes 150 saman vihannestilan työntekijällä havaittiin aiemmin tartunta. 

Viranomaisten eristämällä vihannestilalla työskentelee yli 500 romanialaista, bulgarialaista ja unkarilaista kausityöntekijää. 

Osavaltio suunnittelee lisäävänsä tarkastuksia työpaikoille. 

Myös hygieniasääntöjen laiminlyönneistä seuraava sakko uhkaa viisinkertaistua 25 000 euroon.

MTV:n kirjeenvaihtaja Heikki Piuholan mukaan syinä tartuntoihin ovat juuri maat, joista työntekijät tulee sekä asuinolosuhteet.

– Työntekijät tulevat usein juuri Romaniasta, Unkarista, Bulgariasta ja Balkanin maista. Toisena syynä ovat asumisolosuhteet. Ihmiset asuvat kuin sillit purkissa eli pienissä konteissa.

Piuholan mukaan tilanne johtaa rajoitusten kiristämiseen. 

– Terveysministeriö määrää todennäköisesti jo ensi viikolla uusia rajoituksia. Ensinnäkin koskien vihannestiloja ja kausityöpaikkoja, niihin tulee paljon tiukempi kontrolli kuin tähän saakka.

Rajoituksilla tullee olemaan vaikutuksia myös matkailuun.

– Lähes kaikkialta muualta kuin Euroopan unionista palaavat, joutuvat lentoasemilla koronatestiin. Ja varmasti esimerkiksi tänne Baijeriin ja Saksan muille ulkorajoille tulee testauspisteet.

– Myös maantieliikenne, joka on valtavaa, halutaan kontrolloida. Tällä hetkellä, kun lomakausi on parhaimmillaan, yksin täältä Baijerista matkustaa yli 100 000 ihmistä Balkanin maihin ja varmasti koko maasta miljoonia Turkkiin. Mutta kovia tiukennuksia on siis lähiaikoina luvassa, Piuhola tiivistää. 

Suomeen on tulossa Thaimaasta 3 000 marjanpoimijaa. Thaimaan koronatilanne on kuitenkin hyvä. 

Katso yllä olevalta videolta Piuholan koko raportti Saksan koronatilanteesta. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja