Mainos

Saksa luopuu asevelvollisuudesta ja panostaa ulkomaan komennuksiin

Kuva: Epa

Saksa aikoo panna asevelvollisuuden jäihin ehkä jo ensi vuonna. Samalla maan armeijan miesvahvuus pudotetaan nykyisestä 250 000:sta reiluun 160 000:een. Saksassa koulutetaan vielä vuosittain noin 60 000 asevelvollista. Vapaaehtoiseen palvelukseen siirtyminen tarkoittaisi vain reilua 7 000 koulutettavaa vuosittain.

- Tämä vapaaehtoinen palvelus järjestettäisiin niin, että se kestäisi 12-23 kuukautta. Silloin vapaaehtoiset voisivat lähteä vähintään yhdelle ulkomaankomennukselle tai johonkin vastaavaan tehtävään, kertoo everstiluutnantti Thomas Overhage Saksan puolustusministeriöstä.

Tavoitteena siis on, että kaikki sotilaat voidaan periaatteessa lähettää ulkomaille. Saksalaiseen asevelvollisuuteen on jo kuulunut osia, jotka kouluttavat kansainvälisiin tehtäviin. Tämä siksi, että ammattisotilaiksi siirtyvät tarvitsevat perustiedot ulkomaankomennuksista.

Saksan puolustusministeriön korkea virkamies on pelkistänyt saksalaisen asevelvollisuuskeskustelun sanomalla, että tänä päivänä on kohtuullisen turha kouluttaa nuoria miehiä käyttämään asetta. Paljon järkevämpää olisi opettaa asevelvollisille - tai jatkossa vapaaehtoisille - myrskytuhojen raivaamista tai tulvivien jokien pengertämistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.