Mainos

Sairausvakuutuksista riidellään USA:ssa

Demokraatit haluaisivat laajentaa sairausvakuutusturvan koskemaan nykyistä suurempaa osaa lapsia. Kustannuksien kattamiseksi on ehdotettu mm. tupakkaveron nostoa. Presidentti Bush on tyrmännyt ehdotuksen.

Yhdysvaltojen kongressi ja presidentti George W. Bush ovat ajautuneet rajuun kiistaan lasten sairausvakuutusohjelmasta, kertoo New York Times -lehti.

Kongressissa vallassa olevat demokraatit haluaisivat laajentaa kansallista sairausvakuutusturvaa niin, että se tarjoisi turvaa nykyistä suuremmalle osalle lapsia ja nuoria. Presidentti Bush vastustaa muutosta. Uudistuksesta koituisi mittavat kustannukset.

Demokraatit kattaisivat kustannukset muun muassa nostamalla tupakkaveroa. Valkoinen talo vastustaa tätäkin suunnitelmaa.

Meneillään oleva kiista on osa laajempaa väittelyä siitä, millainen rooli valtiolla tulisi olla kansalaisten terveyden turvaamisessa maassa, jossa lähes 45 miljoonaa ihmistä on tällä hetkellä vailla minkäänlaista sairausvakuutusta. Asia on noussut esiin myös presidenttiehdokkuutta tavoittelevien poliitikkojen puheissa.

Osa demokraateista toivoisi valtion huolehtivan kaikkien kansalaisten vakuuttamisesta. Republikaanit puolestaan eivät halua valtion osallistuvan sairausvakuutusasioihin yhtään nykyistä enempää.

(New York Times-STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.