Sairaalaan joutunut Saimi Hoyer: Sairaus kulkee vierellä

Saimi Hoyer joutui sunnuntaina sairaalahoitoon jalkaansa iskeneen ruusun vuoksi. Maanantaina naisen vointi on jo hieman parempi.

Muotimaailmasta tuttu Saimi Hoyer oli aikeissa saapua sunnuntaina Arto Nybergin vieraaksi kertomaan uudesta kirjastaan, mutta äkillinen sairaus muutti suunnitelmia. Hoyerin jalkaan ilmestynyt ruusu pakotti naisen perumaan tv-esiintymisen viime hetkellä ja hakeutumaan sairaalaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat

Maanantaina Hoyer kertoo tilanteen näyttävän jo hieman valoisammalta. Tauti iski ikävällä hetkellä, sillä Hoyer julkaisee tiistaina Sieniä ja ihmisiä -kirjan, joka julkistustilaisuuteen nainen toivoo kovasti pääsevänsä paikalle. Tällä hetkellä kipeällä jalalla astuminen on kuitenkin mahdotonta.

– Olo on hyvin ristiriitainen, sillä unelmani on toteutumassa ja haluaisin voida iloita siitä, mutta joudunkin makaamaan täällä. Mutta ehkä saan tästä voimia paranemiseekin, sairaalasta tavoitettu Hoyer kertoo MTV.fille.

– Olemme hyvin toiveikkaita. Tulen paikalle vaikka kepeillä linkuttaen!

Hoyer kertoo jalan oireilleen jo aiemmin viime viikolla, mutta sairaalaan oli lähdettävä hakemaan voimakkaampia lääkkeitä kun suun kautta otettavat antibiootit eivät tehonneetkaan. 

Hoyer sairastaa harvinaista immuunipuutostautia, jonka vuoksi ruusunkin kaltaiset sairaudet on otettava vakavasti.

– Ruusuhan on ihan hoidettavissa, mutta koska minulla on pohjalla tämä perussairaus, näiden asioiden kanssa pitää olla tarkka. Aina ei kuitenkaan tarkkuuskaan riitä. Rankka vuosi ja kirjan tuoma jännitys varmaakin laukaisivat ruusun, Hoyer miettii.

Hoyerin sairaus ei varsinaisesti itsessään aiheuta infektioita, mutta se altistaa niille. 

– Sairaus kulkee vierelläni, mutta sen ei pidä antaa liikaa hallita elämää, Hoyer sanoo.

Sairaus on myös opettanut arvostamaan asioita, joita moni terve suomalainen pitää itsestääselvyytenä.

– Pitkään ulkomailla asuneena olen viimeisen neljän vuoden aikana tajunnut, että Suomessa on aivan loistava terveydenhuolto. Siinä mielessä minulla ei ole mitään hätää, hyväntuulinen Hoyer kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat