SaiPa luopui Leijonissa debytoineesta hyökkääjästään – hanskoja ei lyödä tiskiin: "Totesimme, että voimme näin toimia"

SaiPa luopui jääkiekon SM-liigan siirtotakarajalla Santeri Virtasesta, 21, joka pelasi helmikuussa Ruotsin EHT-turnauksessa ensimmäiset A-maaottelussa.

Kaksi vuotta sitten nuorten maailmanmestaruutta juhlineen, kolme kautta SaiPassa pelanneen Virtasen Ilves-sopimus kattaa loppukauden lisäksi myös kaksi seuraavaa kautta.

Toimitusjohtaja Jussi Markkasen mukaan Virtasen lähtö ei tarkoita sitä, että 10 pisteen päässä pudotuspeliviivasta majaileva SaiPa olisi heittämässä tässä vaiheessa hanskoja tiskiin, kun joukkueella on vielä 18 runkosarjaottelua pelaamatta.

– Ei näkemys loppukaudesta ole mihinkään vaihtunut. Kuoppaa olemme kaivaneet, mutta yritetään voittaa pelejä ja päästä kymmenen joukkoon, Markkanen sanoo MTV Urheilulle.

– Samalla joudumme kuitenkin tekemään päätöksiä myös taloutta silmällä pitäen, kun hyvin pitkälti on todennäköistä, että yleisöä ei näytä halleihin pääsevän. Pelaaja itse katsoi, että tämä olisi hänelle hyvä ratkaisu, niin totesimme, että voimme näin toimia.

Tilanne SaiPassa on vaikea mutta vakaa. Seura on lomauttanut valmennuksensa maaliskuun loppuun saakka, ja pelaajien palkkoja leikattiin jo ennen vuodenvaihdetta loppukauden ajaksi.

– Olemme tehneet toimenpiteitä hyvin aikaisessa vaiheessa, reagoineet ja yrittäneet reagoida aina sen mukaan, miten olemme pystyneet. Tehdyt toimenpiteet ovat mahdollistaneet jatkamisen, ja olemme turvanneet meidän palkanmaksumme. Siinä mielessä olemme olosuhteet huomioon ottaen ihan hyvässä tilanteessa, mutta ajat ovat vaikeat, ja näkymä on huono. Emme pysty ennustamaan montaa viikkoa pidemmälle. Tai voimme ennustaa, mutta faktat tulevat suurin piirtein edellisenä päivänä. Yritämme kuitenkin toimia vastuullisesti.

Markkasen mukaan seurassa ei ole painetta siihen, että muitakin pelaajia olisi vielä lähdössä.

– Enemmänkin niin, että saammeko pelaajaa sisäänpäin. Voi olla, että emme saa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja