Sähköposti julki: Tällaisen viestin Rydmanin avustaja lähetti saksalaistoimittajalle – lue sanasta sanaan

Myös MTV Uutiset on saanut haltuunsa saksalaistoimittaja Alex Rühlea arvostelleen sähköpostin. Lähettäjänä oli elinkeinoministeri Wille Rydmanin avustaja Tuulia Alanko.

Kaikki lähti siitä, kun viestipalvelu X:n (entinen Twitter) @PistolSolja-pfofiilissa julkaistiin saksalaislehti Süddeutsche Zeitungin toimittajan Alex Rühlen kirjoittama sähköposti, jossa hän kertoi saaneensa elinkeinoministeri Wille Rydmanilta (ps.) "vastenmielisen, myrkyllisen ja aggressiivisen viestin". 

Rühle totesi eilen torstaina MTV Uutisille, että @PistolSoljan kuvakaappaus sähköpostista tuli hänelle yllätyksenä, ja että se oli erään artikkelin lähteelle tarkoitettu yksityisviesti. @PistolSolja puolestaan antoi ymmärtää postauksissaan tuntevansa Rühlen.

Rühle pahoitteli MTV Uutisille antamassaan vastauksessa sitä, että oli antanut ymmärtää saaneensa "myrkyllisen" viestin suoraan Rydmanilta, kun todellisuudessa lähettäjänä oli Rydmanin avustaja Tuulia Alanko

Alanko onkin teknisesti ottaen 1. elokuuta lähetetyn sähköpostiviestin lähettäjä. Alanko kuitenkin kertoo nyt MTV Uutisille, että viestin teksti on Rydmanin suomeksi laatima, mutta Alanko käänsi tekstin englanniksi ja lähetti Rühlelle. 

Sähköposti oli vastaus Rühlen esittämiin kysymyksiin. MTV Uutiset on nähnyt myös tämän sähköpostin, jossa Rühle kysyy artikkeliaan varten yksityiskohtia Rydmanin rasistisista viesteistä.

Viestissä mainitaan "äärivasemmistolainen professori" ja Google-kääntäjä

MTV Uutiset on saanut haltuunsa kyseisen toimittaja Alex Rühlelle lähetetyn viestin. Siinä todetaan, että Helsingin Sanomien tekemä juttu Rydmanin yksityisviesteistä on "häpeällinen". HS julkaisi 27. heinäkuuta Rydmanin entiselleen seurustelukumppanilleen vuonna 2016 lähettämiä rasistisia viestejä. 

Rühlelle lähetetysstä sähköpostissa kehotetaan "hankkimaan uutisillenne nykyistä olennaisesti parempia lähteitä, jotta niistä ei toistuvasti muodostu täysin väärää kuvaa Suomesta". 

Sähköpostissa arvostellaan, että toimittaja Rühle käyttää juttujensa tekoon Googlen kääntäjää, jolloin "saksankieliset käännökset paisuttavat HS:ssä esitettyjä väitteitä entisestään". Suomalaista oikeustieteilijää, professori Martin Scheininia kuvaillaan sähköpostissa äärivasemmistolaiseksi. 

Sähköpostissa Rühlelle kirjoitetaan, että Suomen juutalaisten johtaja Yaron Nadbornik on julkisuudessa sanonut Rydmanin olleen suuri apu ja tuki Suomen juutalaisille. 

Englanninkielisen sähköpostin voit lukea kokonaisuudessaan tästä: 

rydman_txt
Ministeri Rydmanin avustajan Tuulia Alangon Alex Rühlelle 1. elokuuta lähettämä sähköpostiviesti. 

Rühle totesi eilen torstaina MTV Uutisille, ettei hän ole kokenut oloaan uhatuksi Rydmanin tai hänen avustajansa takia. 

Rühle kumosi näin viestipalvelu X:ssä kulkeneet väitteet siitä, että hän kokisi uhkaa Suomen hallituksen taholta. Hurjimmissa postauksissa väitettiin, että Suomen hallitus uhkaisi Rühlen ja hänen perheensä henkeä. 

Elinkeinoministeri Wille Rydman ja avustaja Tuulia Alanko eivät tänään halunneet kommentoida MTV Uutisille viesteilyä saksalaistoimittajalle tarkemmin. Ensimmäisenä avustajan lähettämän sähköpostin julkaisi Suomen Uutiset.

Juttua täydennetty 4.8. kello 14.40 tiedolla, että Rydmanin avustajan lähettämä sähköposti oli vastaus Rühlen esittämiiin kysymyksiin

Lue myös:

    Uusimmat