Saksalaistoimittajan saamaa "myrkyllistä viestiä" ministeri Rydmanilta ei ilmeisesti ole olemassakaan – näin toimittaja kertoo MTV Uutisille somessa kiertävästä kuvakaappauksesta

Süddeutsche Zeitungin toimittaja Alex Rühle on yllättynyt siitä, että kuvakaappaus hänen sähköpostiviestistään on lähtenyt kiertämään sosiaalisessa mediassa. Rühle myös pahoittelee antamaansa virheellistä vaikutelmaa, että hän olisi saanut viestin elinkeinoministeri Wille Rydmanilta itseltään.

Saksalaislehti Süddeutsche Zeitungin toimittaja Alex Rühle kumoaa sosiaalisessa mediassa kulkevat väitteet elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps.) hänelle osoittamasta "myrkyllisestä viestistä". 

Sosiaalisen median viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter) kiertää @PistolSolja-profiilin jakama kuvakaappaus, jossa Rühle ihmettelee Rydmanilta saamaansa "vastenmielistä, myrkyllistä ja aggressiivista viestiä". Kovaa vauhtia levinneellä päivityksellä on ollut vajaan vuorokauden sisällä (tilanne torstaina kello 13) jo pian puoli miljoonaa näyttöä. Sitä on jaettu uudelleen satoja kertoja ja tykkäyksiä on parituhatta.

Rühle kirjoittaa MTV Uutisille ja muille suomalaistoimittajille tänään lähettämässään sähköpostivastauksessa, että kyseessä oli yksityinen sähköposti, jonka Rühle oli lähettänyt omalle lähteelleen Suomessa. 

– Jostain syystä lähde oli välittänyt viestin @PistolSolja-profiilille, joka oli jakanut kuvakaappauksen somessa ilman lupaani. En tunne @PistolSoljaa, kertoo Rühle.

Toimittaja myöntää ärsyyntyneensä Rydmanin syytöksiin

Süddeutsche Zeitungin toimittaja Alex Rühle kirjoittaa, ettei hän ole saanut viestiä Rydmanilta itseltään. Rühle pahoittelee medioille lähettämässään sähköpostissa, että on antanut virheellisesti ymmärtää, että kyseessä olisi Rydmanin itsensä kirjoittama myrkyllinen viesti. Toimittaja myöntää kuitenkin olleensa ärsyyntynyt Rydmaniin.

– Minua ärsyttivät Rydmanin toistuvat syytökset kevyin perustein tehdystä ja väärästä raportoinnista.

Rühlen mukaan itse asiassa viesti oli Rydmanin avustajan käsialaa. Rühle ei kerro MTV Uutisille tarkemmin, millainen tuo hänen Rydmanin avustajalta saamansa viesti oli sisällöltään. Hän ei myöskään halunnut lähettää kuvakaappausta viestistä, jonka hän kertoo saaneensa avustajalta.

Perjantaina 4.8. viestin lähettäjäksi vahvistui ministeri Rydmanin avustaja Tuulia Alanko, joka oli kääntänyt Rydmanin viestin englanniksi ja lähettänyt sen Rühlelle. MTV Uutiset sai haltuunsa ja julkaisi kyseisen viestin.  

Lue lisää täältä: Tällaisen sähköpostin saksalaistoimittaja sai ministeri Rydmanin avustajalta – lue kohua herättänyt viesti sanasta sanaan

@PistolSoljan päivitykset viestipalvelu X:ssä ovat käynnistäneet viestiketjun, jossa väitetään Rühlen olevan peloissaan ja jopa että Suomen hallitus on uhannut tappaa Rühlen perheineen. Rühle kumoaa väitteet. 

En tunne olevani Wille Rydmanin tai hänen avustajansa vuoksi uhattuna tai peloissani, Rühle toteaa. 

Süddeutsche Zeitungilla on yli miljoonaa lukijaa, mikä tekee siitä yhden Saksan suurimmista lehdistä.

Helsingin Sanomat julkaisi 27. heinäkuuta jutun perussuomalaisen Rydmanin rasistista kieltä sisältäneistä yksityisviesteistä, joita tämä oli lähettänyt entiselle seurustelukumppanilleen vuonna 2016. HS perustelee viestien julkaisua yhteiskunnallisella merkityksellä.

Lue myös:

    Uusimmat