Mainos

Sadattuhannet yhä ilman sähköä

Sadattuhannet kotitaloudet ovat yhä ilman sähköä tapaninpäivän myrskyn takia.

Sähköyhtiö Fortumin verkkoalueella sähköt ovat menneet pahimmillaan yli 180 000 kotitaloudelta. Niistä suurin osa sijaitsee Etelä-Suomessa. Sähköttömien asiakkaiden lukumäärä vaihtelee suuresti tilanteen mukaan.

Viiden aikaan iltapäivällä sähköttä oli noin 140 000 Fortumin asiakasta.

– Tilanne kehittyy koko ajan ja pahin myrsky on juuri rantautumassa rannikolle. Tuulen nopeus puuskissa on jopa 30 metriä sekunnissa. Tästä johtuen vikoja syntyy koko ajan lisää. Sähköverkossa on suuria vaurioita ja tilanne kestää tehokkaasta korjaustoiminnasta huolimatta pidempään, kertoo Fortumin käyttöpäällikkö Jörgen Dahlqvist.

Vattenfallin asiakkaista tällä hetkellä noin 61 000 on ilman sähköä. Pääosa sähköttömistä asiakkaista on Hämeessä ja Pirkanmaalla, mutta myös Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa kärsitään sähkökatkoista.

Fortumin mukaan sähkönjakelua pyritään palauttamaan ensin tiheästi asutuille taajama-alueille. Haja-asutusalueilla palauttaminen ei onnistu tulevan yön aikana.

Asiakkaita kehotetaan seuraamaan tilannetta radion välityksellä ja varaamaan paristokäyttöisiä valaisimia pimeän tuloa varten.

– On tärkeä muistaa, että viankorjaukseen ei pidä missään tilanteessa itse ryhtyä ja on pysyttävä riittävän kaukana vaurioituneista sähkölinjoista, Fortum toteaa tiedotteessaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.