Mainos

Säät sekaisin: Keski-Euroopassa 10 astetta, jopa lunta – Suomessa hellettä

Sää jatkuu Länsi- ja Keski-Euroopassa koleana ja ajoittain sataa vettä. Vuoristoalueilla on satanut viime päivinä paikoin jopa lunta.

Lämpötilat ovat jääneet Länsi- ja Keski-Euroopassa viime päivinä paikoin alle kymmeneen asteeseen. Sveitsin, Italian ja Espanjan ylänköalueilla satoi lunta viime viikon lopulla.

Esimerkiksi sunnuntaina Prahassa korkein lämpötila oli 7,8 astetta, Berliinissä 11 astetta ja Amsterdamissa 12 astetta. Sunnuntain korkein lukema Suomessa mitattiin Kaskisissa, 25,8 astetta.

– Euroopan sään kahtiajakautuminen on jatkunut jo usean viikon ajan ja näyttää jatkuvan edelleen: Länsi- ja Keski-Euroopassa on keskimääräistä viileämpää ja ajoittain sataa vettä. Itäisessä Euroopassa on lämmintä ja ukkoskuuroja, sanoo MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Ison-Britannian ilmatieteen laitos Met Office on arvioinut, että maalis-toukokuusta olisi tulossa kylmin kevät Isossa-Britanniassa sitten vuoden 1979 eli yli 30 vuoteen. Kevätkuukausien lämpötilojen keskiarvoa pudottaa erittäin kylmä maaliskuu.

Suomen ja maailman säätietoja MTV3:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.