Sääennuste muuttui Kalle Rovanperälle yhä suotuisammaksi – Jari-Matti Latvala muistuttaa kaikkein tärkeimmästä: "Se pitää hyväksyä"

Toyota-tallissa toivotaan sadetta Uuden-Seelannin MM-ralliin. Maailmanmestaruutta jahtaava Kalle Rovanperä starttaa perjantaina reitille ensimmäisenä autona, joten luvassa on jälleen tien aurausta irtosorasta. Sade minimoisi lähtöpaikasta koituvan haitan.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Kausi 2023 starttaa Monte Carlossa 20. tammikuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Aucklandin alueelle on luvattu kuurosateita. Rajuimmat sateet ovat ennusteiden mukaan tulossa vasta lauantaina, Rovanperä tosin tarvitsisi säästä apuja jo perjantaiksi.

Perjantain erikoiskokeet ajetaan linnuntietä noin 80–110 kilometriä Aucklandista etelään sijaitsevalla alueella. Reilun 40 kilometrin päässä erikoiskokeista sijaitsevan Hamiltonin kaupungin ennuste on päivän mittaan muuttunut Rovanperän kannalta hieman suotuisammaksi, mutta perjantain voimakkaimmat sateet tulevat todennäköisesti vasta rallipäivän jo päätyttyä.

– Pikkuisen meillä voi olla tuuria. Näyttää, että vettä voisi lyödä tulemaan. Sitten ei ole niin paha paikka mennä kärjessä. Toivotaan, että näin kävisi, Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala summasi STT:lle.

– Jos perjantaina tulee vettä, on Kallella mahdollisuudet ajaa podiumille. Kelistä on myös kiinni, riittääkö se sitten voittokamppailuun.

Olosuhteista viis, Latvala muistuttaa kaikkein tärkeimmästä asiasta toivoessaan Rovanperältä malttia: MM-johto on edelleen tukeva, joten perussuoritus riittää.

–  Se pitää hyväksyä, että perjantaina tulee varmasti takkiin. Hänen ei ole pakko voittaa. Jo sijoitus viiden parhaan joukossa tekisi hyvää MM-tilannetta ajatellen, Latvala sanoi.

Kisataktiikkaa luodessa huomionarvoista on, että Hyundain Ott Tänak, Rovanperän lähin uhkaaja MM-sarjassa, ajaa perjantain erikoiskokeet hyvin samankaltaisissa olosuhteissa kuin Rovanperä. Virolainen starttaa pätkille kolme minuuttia suomalaisen jälkeen.

Rovanperän ei tarvitse ajaa väkisin voitosta paremmalla lähtöpaikalla starttaavia kuljettajia vastaan, vaan hänelle riittää Tänakin lyöminen – tosin sekin on helpommin sanottu kuin tehty.

Ogier jahtaa voittoa

Sébastien Ogier palaa Uudessa-Seelannissa Toyotan rattiin pitkän tauon jälkeen. Latvalan mukaan valikoituja kisoja ajava ranskalaismestari on kisan voittajasuosikki.

– Ogier oli jo Suomen-testeissä tosi hyvällä tuulella. Hänellä on nälkää, koska voittoja ei ole tällä kaudella vielä tullut. Minulla on kutina, että Ogier voi olla aika vahvassa iskussa.

Kuskeille on luvassa nautinnollinen kilpailu kymmenen vuoden tauon jälkeen ajettavassa rallissa.

– Teiden profiili on varmasti hienointa, mitä sarjassa on. Täällä ei tarvitse ajatella rengasrikkoja tai auton hajoamista. Voi mennä ihan kaasu pohjassa, Latvala herkutteli.

Ralli alkoi torstaiaamuna Suomen aikaa yleisöerikoiskokeella Aucklandin keskustassa. Rovanperä oli lyhyellä pyörityksellä kuudes 2,6 sekuntia Tänakin pohja-aikaa hitaampana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja