Kalle Rovanperältä punnittua tekstiä – toppuuttelee täysin lapasesta lähtenyttä hehkutusta: "Tällä hetkellä tuntuu siltä"

Kalle Rovanperää on hehkutettu tulevana maailmanmestarina jo vuosien ajan. Keväällä ja kesällä hehkutus lähti täysin lapasesta, kun Rovanperä ajoi kolmeen peräkkäiseen MM-rallivoittoon ja voitti kauden seitsemästä ensimmäisestä osakilpailusta kaikkiaan viisi.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Kausi 2023 starttaa Monte Carlossa 20. tammikuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kun kaudesta on ajamatta kolme osakilpailua, Rovanperällä on ensimmäisen kerran mahdollisuus itse varmistaa MM-tittelinsä. Jos hän nappaa tänään alkaneesta Uuden-Seelannin MM-rallista täydet pisteet, muiden tekemisillä ei ole enää mitään väliä. Toki mestaruuden varmistumiseen voi muiden tekemisistä riippuen riittää huomattavasti vähempikin.

Jaossa on enää 90 pistettä, ja Rovanperä johtaa Ott Tänakia 53 pisteellä ja Thierry Neuvillea 76 pisteellä. Vaikka mestaruus ei varmistuisi vielä Uudessa-Seelannissa, näyttää enemmän kuin todennäköiseltä, että jossain kohtaa loppuvuoden aikana Rovanperä tekee itsestäänselvyyden ja riistää Colin McRaelta nuorimman maailmanmestarin tittelin.

Mutta mitä sen jälkeen? Siitä on esitetty tämän vuoden aikana toinen toistaan hurjempia visioita.

Pystyykö Rovanperä saavuttamaan urallaan 100 MM-rallivoittoa? Riistääkö hän Sébastien Loebilta kaikkien aikojen parhaan tittelin ja yltää jopa 15 maailmanmestaruuteen?

Tällaisten maalailujen toteutuminen edellyttäisi paitsi sitä, että että Rovanperä saisi ajaa vuodesta toiseen kilpailukykyisellä kalustolla, myös sitä, että ylihuomenna 22 vuotta täyttävä Rovanperä jatkaisi uraansa lähemmäs 40:tä ikävuotta.

Näistä ensimmäinen ei ole täysin Rovanperän itsensä käsissä, mutta jälkimmäinen on. Ja siihen liittyen Rovanperä lausuikin Uudessa-Seelannissa hyvin punnittua, kypsää tekstiä.

Kun Dirtfishin Colin Clark kysyi Rovanperältä, näkeekö tämä itsensä dominoimassa MM-sarjaa seuraavat 20–25 vuotta vai etsimässä uusia haasteita jo 4–5 vuoden kuluttua, Rovanperä kallistui jälkimmäisen kannalle.

– Se on paljon todennäköisempi kuin ensimmäinen.

– Kaikki riippuu siitä, miltä minusta tuntuu, miten paljon nautin tästä lajista ja miten menestyn. Kuka tietää, olenko täällä vielä 15 vuoden jälkeen, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, että en ole – ainakaan täysipäiväisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja