Kalle Rovanperä voi varmistaa maailmanmestaruutensa jo tulevana viikonloppuna – tätä se vaatii

Rallin kirkkain suomalaistähti Kalle Rovanperä voi varmistaa maailmanmestaruutensa jo tänä viikonloppuna ajettavassa Uuden-Seelannin MM-rallissa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.
Pe: EK:t 2-9 klo 9.50 alkaen
La: EK:t 10-18 klo 9.50 alkaen
Su: EK:t 19-22 klo 8.50 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rovanperä johtaa MM-sarjaa tällä hetkellä 53 pisteellä ennen Viron Ott Tänakia. Kolmantena oleva Thierry Neuville on Rovanperästä 76 pisteen päässä. Rovanperällä on mahdollisuus varmistaa maailmanmestaruutensa jo tulevana viikonloppuna.

Rovanperän on saatava kahdeksan MM-pistettä enemmän kuin Tänak, jotta mestaruus varmistuisi jo Uudessa-Seelannissa. Tämä vaatii tosin myös sitä, ettei Neuville saa yli 16 MM-pistettä (16 riittää vielä mestaruuteen) enemmän kuin Rovanperä.

Jos Rovanperä voittaa Uuden-Seelannin rallin, tarvitsee suomalainen vain seitsemän MM-pistettä enemmän kuin Tänak, koska tällöin Tänak ei voi enää nousta voittojen määrässä Rovanperän rinnalle mahdollisen tasapistetilanteen sattuessa.

Mestaruus varmistuu myös, jos Rovanperä voittaa Uuden-Seelannin rallin ja nappaa täyden pistepotin Power Stagelta.

Rallin MM-pisteet jaetaan seuraavalla tavalla. Voittaja saa 25 pistettä, toinen 18 ja kolmas 15. Alemmille sijoille pisteet jaetaan seuraavasti: 12, 10, 8, 6, 4, 2 ja 1.

Power Stagella lisäpisteitä jaetaan viidelle nopeimmalle. Voittaja saa viisi lisäpistettä, toiseksi nopein neljä ja niin edes päin.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat