Mainos

Sää kylmenee: Missäpäin maata talvirenkaat jo alle?

Sää kylmenee selvästi keskiviikosta lähtien koko maassa.

Päivälämpötilat jäävät lähipäivinä etelässäkin viiden asteen tienoille, pohjoisessa ollaan laajalti päivälläkin pakkasella tai nollan vaiheilla. Loppuviikolla yöpakkasia on selkeillä alueilla koko maassa.

– Pohjoisesta virtaava ilma on kuitenkin niin kuivaa, ettei laajoja keliongelmia pitäisi olla. Paikallista kuuraliukkautta voi kuitenkin olla myös etelässä. Ehkä sunnuntain-maanantain tienoilla odotetaan seuraavaa isompaa sadealuetta ja kun tämä sade saapuu, sadealueen etureunassa voi johonkin tulla paljon lunta. Sadealueen reitti on kuitenkin vielä epävarma. Tämän hetken ennusteen mukaan näyttää siltä, että ainakin lounaassa sää lämpenisi nopeasti tässä yhteydessä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Ainakin Pohjois-Suomi näyttää jäävän ensi viikoksikin talvisen sään puolelle.

– Summauksena talvirenkaista: pohjoisessa ja idässä kannattaa vaihtaa talvirenkaat alle, jos auton pitää olla aina käyttökunnossa. Muuallakin voi välillä olla niin liukasta, että talvirenkaita tarvittaisiin. Tuoreen kuukausiennusteen mukaan lauhat ilmat tulisivat kuitenkin takaisin loppukuusta. Eli jos tästä kylmästä jaksosta selviää ja ennuste pitää paikkansa, ei etelässä välttämättä tarvita talvirenkaita ihan heti. Mutta kannattaa seurata ennusteita, toteaa Pekka Pouta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.