Rymättylässä aukeaa silliperinnekeskus

Naantalilla on pitkät perinteet satamakaupunkina kalastuksesta. Perinneruoka silliä kunnioitetaan sen verran, että Rymättylässä avataan silliperinnekeskus Dikseli kesäkuun puolessavälissä.

Rymättylä-yhdistyksen avaamassa sillinvalmistuksen perinteitä kunnioittavassa museossa on näytillä sillinvalmistuksen koko prosessi pyynnistä suolaukseen.

Rymättylässä on pitkät perinteet sillin valmistamisesta. Siellä avattavan silliperinnekeskuksen avajaisissa maistellaan silliä ja uusia perunoita.

Keskus on avoinna kesäaikana muutaman tunnin päivässä joko aamu- tai iltapäivällä sekä tilausryhmille sopimuksen mukaan myös muina aikoina.

Lähde: http://www.rymattyla-seura.fi/index.php?m=6

Studio55/Jonna Jauhiainen

Lue myös:

    Uusimmat