Ruotsista rapaa Leijonien niskaan – "Ei ole enää huipulla"

Maalikooste: Itävalta - Suomi 7:40
Katso videolta Suomen ja Itävallan välisen ottelun maalikooste.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue nappasi lauantaina MM-kisojen alkulohkon ottelussa 3-1-voiton Itävallasta. Voitosta huolimatta Leijonien suoritustaso kerää kritiikkiä Ruotsissa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonat on voittanut turnauksessa Itävallan lisäksi Unkarin, Ranskan ja Saksan. Tappiot ovat tulleet Yhdysvaltoja ja Ruotsia vastaan. SVT:n asiantuntijat Daniel Rudslätt ja Kim Martin ovat epäileväisiä hallitsevan maailmanmestarin Suomen mahdollisuuksien suhteen.

– Suomea ei pidä ikinä laskea pois. He eivät kuitenkaan osoita hyviä otteita ja heidän tulee todella parantaa, Martin sanoi Suomen Unkari-murskavoiton jälkeen.

Suomi otti lauantaina 3-1-voiton Itävallasta. Ottelun lopullinen sinetti tuli vajaata muutamaa minuuttia ennen päätöstä, kun Ahti Oksanen sivalsi näyttävällä laukauksella kiekon maaliin. Lopputulos jätti kuitenkin asiantuntijoille lisää kysymysmerkkejä.

– Suomi ei ole enää huipulla. Ihan hirveästi ei tapahdu ja heidän on todella vaikea luoda vaarallisia maalintekopaikkoja. Paljon on tehtävää, Rudslätt totesi.

Leijonien MM-turnaus jatkuu tiistaina, kun vuorossa on lohkovaiheen viimeinen ottelu. Silloin vastaan asettuu Tanska. Pudotuspelit käynnistyvät torstaina. 

Lue myös:

    Uusimmat