Leijonat joutui ja päätyi kinkkiseen välikäteen NHL-muutosten kanssa – kuvottava temppu pistää IIHF:n testiin

Kanadalaispelaajan pöyristyttävä törkytemppu järkytti MM-studiossa – "Pitää tulla lopputurnaus pelikieltoa" 1:25
Video: Kanadalaispelaajan pöyristyttävä törkytemppu järkytti MM-studiossa – "Pitää tulla lopputurnaus pelikieltoa"

Suomi kaatoi lauantain MM-ottelussaan Itävallan lukemin 3–1. Kisoja paikan päältä seuraava MTV Urheilun toimittaja Ilari Savonen perkaa Leijonien otteista hyviä ja vähemmän mairittelevia puolia.

Pidin

Kasperi Kapanen. Mitä tarinaa 26-vuotias NHL-hyökkääjä kirjoittaakaan. Kapanen raivostui kisojen alla toimittajien tekemistä jutuista, joissa viitattiin hänen asenneongelmiinsa. Kapanen pelasi umpisurkeasti Tshekin EHT-turnauksessa, minkä myötä moni oli jo pudottamassa häntä ulos kisakoneesta. Leijonakuningas Jukka Jalonen malttoi ja antoi sauman. Kortti kannatti kääntää. Kapanen on ollut Leijonien ylivertasesti paras pelaaja tämän kevään MM-turnauksessa. Hän on ainut, joka on pystynyt henkilökohtaisella tasolla luomaan paikkoja ja tekemään tulosta ilta toisensa jälkeen. Kiukku ja viha ovat kantaneet oikealla tavalla. Kapanen herkistyi lauantaina, kun hän puhui isoäidilleen omistetusta maalista. Hieno, hieno tarina. Iso tunnustus Kapasen suuntaan.

VIDEO: Kasperi Kapanen loisti Leijonien kakkosketjussa – "Olisi pitänyt muutama enemmänkin tehdä"

Kasperi Kapanen loisti Leijonien kakkosketjussa – "Olisi pitänyt muutama enemmänkin tehdä" 1:34

Pidin, en pitänyt tai mitä mieltä nyt pitäisi olla

Kaapo Kakon, Antti Suomelan ja Kapasen kakkosketju toimi erittäin lupaavalla tavalla, mutta samaan aikaan Leijonien ykkösvitja oli aivan hukassa. Suomen NHL-supertähden Mikko Rantasen pelistä alkoi näkyä todella huolestuttavia merkkejä. Leijonien valmennusjohto päätti reagoida ja yhtäkkiä Kapanen laitettiin Rantasen ja Mannisen rinnalle ykkösvitjaan. Oma huomionsa on se, että miksi muutos tapahtui vasta kolmannen erän loppuvaiheilla. Jännä nähdä, että pysyykö muutos voimissaan, kun Leijonat palaavat mökeiltään ja Tampereen laaturuokapaikkojen ääreltä takaisin askiin. Tilanne on kinkkinen, sillä Leijonien pitäisi saada Rantasesta enemmän irti, kun taas Kakon, Suomelan ja Kapasen ketjussa oli enemmän kuin positiivisia aihioita.

VIDEO: Tero Lehterä Leijonien ketjuista: "Toivon että toi muutos ei säily"

Tero Lehterä Leijonien ketjuista: "Toivon että toi muutos ei säily" 0:32

VIDEO: Siim Liivikiltä iso huomio Mikko Rantasesta – näkyykö maalittomuus?

Siim Liivikiltä iso huomio Mikko Rantasesta – näkyykö maalittomuus? 1:10

Lisäksi…

Hyi helkutti sentään, Joe Veleno. Kanadan MM-hyökkääjä teki yhden rumimmista tempuista, mitä jääkiekon lähihistoriassa on nähty. Sen voi kelailla jutun yläreunan videolta. Veleno syyllistyi täysin tahalliseen vahingoittamisyritykseen, mistä pitäisi tuomita todella tuntuva rangaistus. Tuollainen teko ei kuulu jääkiekkoon eikä koko elämään. Kuka ihan oikeasti yrittää potkaista terä edellä vastustajaansa jalkaan? IIHF on nyt kovassa testissä. Jos sen kurinpidolla on mitään uskottavuutta, Veleno pitää sulkea niin tämän kuin seuraavien tapahtumien ulkopuolelle.

Lue myös:

    Uusimmat