Ruotsissa pelaava Huuhkajien tähtipuolustaja valmistautuu edessä siintävään kauteen lähes normaalisti, televisioyhtiö lyö rajua painetta liigalle – "Jos kausi ei ala, menee lompakon nyörit kiinni"

Joona Toivio valmistautuu alkavaan kauteen Ruotsissa –"Treenit on pyörinyt normaalisti" 4:30
Ruotsissa pelaava Joona Toivio kertoi arjestaan koronaviruksen keskellä.

Ruotsin Allsvenskanissa pelaavaa Häckeniä edustava Joona Toivio valmistautuu tällä hetkellä lähes normaalisti alkavaan jalkapallokauteen. Nykyisten suunnitelmien mukaan Ruotsin liigakauden on määrä käynnistyä kesäkuussa.

Ruotsin suhtautuminen maailmalla jylläävään koronavirukseen on ollut huomattavasti löyhempää kuin esimerkiksi Suomessa. Tämä näkyy myös maan urheilussa. Koronaviruspandemia ei näy Ruotsissa pelaavan Huuhkajat-puolustaja Joona Toivion arjessa juuri lainkaan.

– Ei se ihan hirveästi mun elämässä näy. Meillä on treenit pyörinyt melkein normaalisti. Logistiset asiat ovat vain muuttuneet. Treenaamme stadionilla, emmekä treenikeskuksella. Ei syödä aamupalaa yhdessä ja lounas saadaan laatikoissa mukaan. Muuten treenaaminen on aika normaalia, Toivio kuvailee Urheilusuora ohjelmassa.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Allsvenskan olisi käynnistymässä 14. kesäkuuta. Toivion mukaan liigan tv-oikeudet omistava Discovery on antanut paikoin rajuakin painetta Allsvenskanin suuntaan.

– Se on päivämäärä, joka on laitettu. Saa tosiaan nähdä alkaako, ja jos alkaa, niin millä tavalla. Olen ymmärtänyt näin, että Discovery, jolla on tvoikeudet Allsvenskaniin, on laittanut aika paljon painetta. Jos kausi ei ala silloin, menee lompakon nyörit kiinni. Kuinka paljon sillä on sitten tekemistä tähän päätökseen? Vaikea sanoa, Toivio sanoo.

Koronaviruksen vuoksi Ruotsin harjoituskausi on venynyt jo huomattavan pitkäksi. Tämä näkyy myös Häckenin pelaajistossa hetkellisinä motivaatiovaikeuksina.

– Saattaa olla pieniä motivaatiodippejä. Vähän vaikeampi motivoida taktisiin treeneihin, kun ei ole tarkkaa alkamisaikaa ja muutenkin vielä pitkä treenikausi takana ja vielä edessä, Toivio kuvailee joukkueensa mielialaa.

Jalkapallomaailma on tällä hetkellä lähes täysin pysähdyksissä koronaviruksen vuoksi. Aiemmin keväällä UEFA ilmoitti siirtävänsä EM-kisat vuodella eteenpäin, joten Huuhkajien pitkään odotettu arvokisadebyytti lykkääntyy yhä. Vaikka ratkaisu oli täysin oikea, joutui Toiviokin silti pettymään.

– Se oli aika selvää, että ne tullaan siirtämään, joten se ei siinä vaiheessa hetkauttanut. Totta kai se on pettymys, ettei kisat ole nyt. Kuitenkin tämän vuoden ehdoton kohokohta ja odottanut koko talven. Ihan oikea ratkaisu, että ne siirretään. Kunhan me joskus päästään ne pelaamaan, Toivio myhäilee.

Lue myös:

    Uusimmat