Ruotsin sisärajojen valvontaa tehostetaan heikentyneen turvallisuustilanteen takia – myös järjestyslaki syyniin

Koraanien poltot aiheuttaneet Ruotsissa turvallisuuskriisin – pääministeri piti tiedotustilaisuuden 41:29
Koraanien poltot aiheuttaneet Ruotsissa turvallisuuskriisin – pääministeri piti tiedotustilaisuuden

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson ja oikeusministeri Gunnar Strömmer pitävät parhaillaan lehdistötilaisuutta maan turvallisuuspoliittisesta tilanteesta. Voit seurata tilaisuutta jutun yläpuolella olevalta videolta.

Pääministeri Ulf Kristerssonin mukaan tilanne on niin vakava, että Ruotsin hallitus on päivittäisessä yhteydessä turvallisuuspalveluihin. 

Kristersson sanoo, että Ruotsin hallitus tekee torstaina päätöksen sisärajavalvonnan tehostamisesta.

Oikeusministeri Gunnar Strömmerin mukaan sisärajavalvonta tarjoaa edellytykset Ruotsin turvallisuutta mahdollisesti uhkaavien matkustajien tunnistamiselle.

Mahdollisuuksia parantaa turvallisuutta järjestyslain keinoin tutkitaan, mutta tätä ei voida Kristerssonin mukaan toteuttaa kiireessä.

Oikeusministeri Strömmerin mukaan mahdolliset muutokset järjestyslakiin keskittyisivät kansallisten turvallisuuskysymyksien huomioimiseen. 

Kristerssonin mukaan hallitus seisoo ruotsalaisen sananvapauden takana, eikä sananvapauteen liittyviin lakeihin ole suunnitteilla suuria muutoksia. Tarkastelussa kuitenkin on, miten poliisi voisi puuttua pyhien kirjojen polttamiseen julkisesti, mikäli siitä aiheutuu selvä uhka kansalliselle turvallisuudelle.

Viime viikolla Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo sanoi, että useat Koraanin häpäisemiseen liittyneet kohut ovat heikentäneet Ruotsin turvallisuustilannetta.

Tänään ruotsalaismediat kertoivat, että Ruotsissa Koraaneja polttanut Salwan Momika on peruuttanut kolme uutta hakemustaan.

Koraanin polttamista ja kiihtyvää jengiväkivaltaa: Mihin Ruotsi on menossa? 10:30
Koraanin polttamista ja kiihtyvää jengiväkivaltaa: Mihin Ruotsi on menossa?

Lue myös:

    Uusimmat